Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπέκταση του αποχετευτικού δικτύου στην τουριστική περιοχή της Νέας Κυδωνίας
Υποδομές

Επέκταση του αποχετευτικού δικτύου στην τουριστική περιοχή της Νέας Κυδωνίας

Το έργο θα συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης των θαλάσσιων ακτών της περιοχής, που είναι βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία και χαρακτηρίζονται από έντονο τουριστικό ενδιαφέρον.

“Το 90% των κατοικιών και επιχειρήσεων της δημοτικής ενότητας Νέας Κυδωνίας θα καλύψει το έργο αποχέτευσης ύψους 6.135.600 ευρώ που θα  υλοποιήσει η ΔΕΥΑΧ το προσεχές διάστημα”. Αυτό επισημάνθηκε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στο δημοτικό κατάστημα Ν. Κυδωνίας στο Γαλατά, στη διάρκεια εκδήλωσης παρουσίασης και ενημέρωσης των κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής σχετικά με την υλοποίηση του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ έργου “Ολοκλήρωση Δικτύων Ακαθάρτων Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας” που έγινε από το Δήμο Χανίων και τη ΔΕΥΑ Χανίων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε αναλυτική παρουσίαση της μελέτης από την πρόεδρο της ΔΕΥΑ Χανίων κα Νίκη Αποστολάκη και στελέχη της επιχείρησης για το τι ακριβώς περιλαμβάνει το εν λόγω έργο, για τις περιοχές που θα υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση αυτού του έργου τόσο σε επίπεδο εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής όσο και σε επίπεδο τουρισμού καθώς όπως είπε “το έργο θα συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης των θαλάσσιων ακτών της περιοχής που είναι βραβευμένες με τη γαλάζια σημαία της Ε.Ε. και χαρακτηρίζονται από έντονο τουριστικό ενδιαφέρον”.

Παράλληλα επισημάνθηκε πως μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί τα πρωτεύοντα δίκτυα και μέρος των δευτερευόντων της Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας τα οποία εξυπηρετούν μικρή ζώνη εκατέρωθεν της Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων – Καστελίου. Με το εν λόγω έργο θα υλοποιηθούν τα υπολειπόμενα δευτερεύοντα δίκτυα, καθώς και ορισμένα τριτεύοντα δίκτυα (κυρίως σε πυκνοδομημένες περιοχές), εντός της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας του Δήμου Χανίων, έτσι ώστε το υλοποιημένο ποσοστό δικτύου ακαθάρτων στην περιοχή να πλησιάσει το 90%.

Ταυτόχρονα έγινε γνωστό πως το συνολικό μήκος του αποχετευτικού δικτύου που θα κατασκευαστεί προσεγγίζει τα 28,5 περίπου χλμ. και περιλαμβάνει:

  • την κατασκευή δευτερευόντων και τριτευόντων αγωγών ακαθάρτων στις Δημοτικές Κοινότητες Γαλατά και Δαράτσου και στην Τοπική Κοινότητα Σταλού.
  • την κατασκευή τριτευόντων αγωγών ακαθάρτων στην Τοπική Κοινότητα Αγίας Μαρίνας.

Επίσης προβλέπεται διάνοιξη με μικροσήραγγα για τη διέλευση της Εθνικής Οδού Χανίων – Καστελίου στο ύψος του Δαράτσου. Στις εργασίες περιλαμβάνονται τα απαραίτητα κεντρικά φρεάτια επίσκεψης από σκυρόδεμα και τα προκατασκευασμένα παροχετευτικά φρεάτια από πολυαιθυλένιο.

“Μέσα στον Ιανουάριο το έργο θα δημοπρατηθεί και θα υλοποιηθεί σε 18 μήνες. Είναι ένα δύσκολο έργο, αλλά αναγκαίο. Δεν μπορεί η τουριστικότερη περιοχή του δήμου Χανίων να μείνει με μία αποχέτευση στο 25% της έκτασής της”, προσέθεσε η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κα Αποστολάκη. Η ίδια τόνισε πως τα υπόλοιπα 3-4 χλμ. που απομένουν χωρίς αποχέτευση, θα ολοκληρωθούν από τη ΔΕΥΑΧ με έργα αυτεπιστασίας.    

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι σε ό,τι αφορά στο έργο, το οποίο θεωρούν μείζον για την περιοχή τους. Παράλληλα, εξέφρασαν την ελπίδα οι εργασίες να ολοκληρωθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024