Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕπίσκεψη της προέδρου του ΕΟΤ στα κινηματογραφικά στούντιο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης
Κινηματογραφικός τουρισμός

Επίσκεψη της προέδρου του ΕΟΤ στα κινηματογραφικά στούντιο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

Η εταιρεία παραγωγής Millenium, ολοκληρώνει ήδη το 'The Bricklayer', την τρίτη κατά σειρά ταινία και που γυρίζει στην ευρύτερη περιοχή.

Τη σημασία της πραγματοποίησης διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη και προβολή της χώρας μας, επισήμανε η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής της στα Nu Boyana Hellenic Film Studios στην Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Η κα Γκερέκου ξεναγήθηκε από τον αντιπεριφεριάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρο Θάνο, ενώ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει γυρίσματα της ταινίας “The Bricklayer” (από την εταιρεία παραγωγής Millennium Films) και να συνομιλήσει με τον παραγωγό, Robert Van Norden, τον σκηνοθέτη, Renny Harli, τον πρωταγωνιστή, Aaron Eckhart και άλλους συντελεστές της ταινίας.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ υπενθύμισε ότι, ως υφυπουργός Πολιτισμού και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είχε καταθέσει το 2014 νομοσχέδιο-πρόταση με σκοπό τη θέσπιση ουσιαστικών φορολογικών κινήτρων για την πραγματοποίηση κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα και εξέφρασε την ικανοποίησή της που σήμερα η πολιτική αυτή υλοποιείται, παράγοντας απτά και συγκεκριμένα αποτελέσματα.


Η κα Άντεζλα Γκερέκου, με τον πρωταγωνιστή της ταινίας “The Bricklayer” Aaron Eckhart.

“Είναι πλέον απόλυτα ξεκάθαρο σε όλους μας ότι η προβολή όμορφων τοπίων της Ελλάδας μας μέσω του κινηματογράφου καθιστούν πιο ελκυστικούς τους τουριστικούς μας προορισμούς, ενώ θετικές επιδράσεις έχει και η προβολή ενός σύγχρονου τρόπου ζωής και πολιτισμού, αναβαθμίζοντας ευρύτερα το εθνικό brand name της χώρας μας” είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: “Για μια ακόμη φορά  διαπιστώνουμε τη δύναμη της εικόνας και πώς ο κινηματογράφος μπορεί να αποτελέσει δυναμικό εργαλείο προβολής τουρισμού και πολιτισμού. Η εταιρεία παραγωγής Millenium,  ολοκληρώνει ήδη το ‘The Bricklayer’, την τρίτη κατά σειρά ταινία και που γυρίζει στην ευρύτερη περιοχή, κάτι που αποτελεί πολύτιμη εξέλιξη τόσο για την Βόρεια Ελλάδα όσο και για την ίδια πόλη  της Θεσσαλονίκης”.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο  κ. Van Norden, ετοιμάζεται στην Θεσσαλονίκη μία ακόμα νέα παραγωγή από τον Σεπτέμβριο, ενώ τα στούντιο της Θέρμης θα φιλοξενήσουν και τμήμα των γυρισμάτων της ταινίας “Tin Soldiers”, με πρωταγωνιστή τον Robert De Niro, που θα ξεκινήσουν στις 22 Μαΐου και θα πραγματοποιηθούν κυρίως στην Δράμα.

Στη φωτογραφία, η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άτζελα Γκερέκου, με τον αντιπεριφεριάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλ. Θάνο (δεξιά), και τον παραγωγό, Robert Van Norden, στα κινηματογραφικά στούντιο της Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

03/02/2023
02/02/2023
01/02/2023
31/01/2023
30/01/2023
27/01/2023