Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕπιτέλους αρχίζουν σήμερα οι εμβολιασμοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου
Προορισμός

Επιτέλους αρχίζουν σήμερα οι εμβολιασμοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου

Μετά από το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στη Ρόδο με τους ανεμβολίαστους ξενοδοχοϋπαλλήλους και την μεγάλη έλλειψη προσωπικού ακόμα και μέσα στον Αύγουστο επιτέλους ξεκινούν οι μαζικοί εμβολιασμοί των εργαζομένων.

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου ξεκινούν σήμερα εμβολιασμοί από κλιμάκια του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου, των ξενοδοχοϋπαλλήλων στους χώρους εργασίας τους, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού έστω και τελευταία στιγμή. Συγκεκριμένα, αναμένεται να εμβολιαστούν συνολικά 100 άτομα σε δύο ξενοδοχεία στην περιοχή της Νότιας Ρόδου, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, ενώ εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες σε ξενοδοχεία στο Φαληράκι, στα Κολύμπια και στην Ιξιά.
 
Παρά τα προβλήματα με τις μαζικές ακυρώσεις για τον Σεπτέμβριο η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, καταβάλει προσπάθειες να επιτύχει τα μέγιστα για τη συνέχιση της τουριστικής περιόδου, και προχωράει στην οργάνωση μαζικού εμβολιασμού του προσωπικού ξενοδοχείων, εντός των ξενοδοχειακών μονάδων, χωρίς να απαιτείται μεμονωμένο ραντεβού του κάθε εργαζόμενου. Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ώστε να επιτευχθεί γρηγορότερα ανοσία και απαλλαγή από τα απαιτούμενα τεστ για τους μη εμβολιασμένους (ένα self test την εβδομάδα και ένα rapid test το κόστος του οποίου επιβαρύνει τον ίδιο τον εργαζόμενο).
 
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα είχε ανακοινωθεί ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία της Ρόδου επειδή αρκετοί ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν ή να κάνουν rapid test. Μιλώντας πριν λίγες μέρες στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Θανάσης Σταμούλης είπε ότι πολλοί ξενοδόχοι που έχουν πολλά τμήματα των ξενοδοχείων τους κλειστά, του ζητούν προσωπικό.
 
Μεγάλο είναι το πρόβλημα. Δεν πάνε να δουλέψουν γιατί δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο αλλά ούτε και να πληρώσουν για rapid test. Εγώ τους εξηγώ τους κανόνες που πρέπει να τηρούμε αλλά δεν καταλαβαίνουν” είπε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο κ. Σταμούλης φανερά απογοητευμένος από την εξέλιξη αυτή.
 
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Σταμούλης τόνισε ότι έχει εμβολιαστεί περίπου το 40% των εργαζόμενων. Με την πρωτοβουλία του μαζικού εμβολιασμού εντός των ξενοδοχείων, αναμένεται να αυξηθεί το ποσοστό αυτό κατακόρυφα.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024