Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΕπτά ενδιαφερόμενοι για το ακίνητο στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο
Η συνολική επιφάνεια του ακινήτου είναι 1.858.000 τ.μ. περίπου

Επτά ενδιαφερόμενοι για το ακίνητο στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο

Οι εταιρείες London & Regional, Lamda Development, TEMES, Minoan, Altantica (σε συνεργασία με την TUI) και δύο funds έδειξαν ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου.

Ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη φάση της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος με σκοπό την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου. Ενδιαφέρον επέδειξαν οι εταιρείες London & Regional, Lamda Development, αλλά και private equity funds, όπως η NHC. Ακόμη, η εταιρεία TEMES (Costa Navarino), η Minoan της οικογένειας Grimaldi και η Atlantica σε συνεργασία με τον ταξιδιωτικό οργανισμό TUI -τέλος, ένα ακόμη fund με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Θα ακολουθήσει το στάδιο της αξιολόγησης των εταιρειών (prequalification) αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης, η οποία θα επικυρωθεί από τη Βουλή στο πρώτο θερινό τμήμα. Το προφίλ των υποψηφίων είναι ικανό να δώσει στη συντριπτική πλειοψηφία το εισιτήριο για το στάδιο των δεσμευτικών προσφορών.

Το ακίνητο στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο αποτελείται από δύο γειτονικές παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες και βρίσκεται στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου. Απέχει 20χλμ από το διεθνές αεροδρόμιο, την πόλη και το Νοσοκομείο Ρόδου. Το ακίνητο είναι πολύ κοντά στην Εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου και σε μικρή απόσταση από τις δημοφιλείς παραλίες της Τσαμπίκας και των Κολυμπίων.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας το 2011 η διεθνής κίνηση στο αεροδρόμιο Ρόδου ανήλθε σε 3.473.000, ενώ από το εσωτερικό διακινήθηκαν 673.000 επιβάτες. Στον αριθμό αυτό, προστίθενται και 1.042.000 επιβάτες από το λιμάνι της Ρόδου, κατά την ίδια περίοδο. Η πλειοψηφία των τουριστών προέρχεται από την Μ. Βρετανία, ενώ ακολουθούν η Γερμανία, η Ιταλία, η Ρωσία και η Σουηδία.

Στην περιοχή της Αφάντου μέχρι σήμερα υπάρχει μόνο ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και ένα 4 αστέρων, ενώ η εξυπηρέτηση της πλειοψηφίας των τουριστών της περιοχής γίνεται μέσω ενοικιαζόμενων δωματίων και στούντιο. Ωστόσο, στη Ρόδο έχουν ήδη ισχυρή παρουσία μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, όπως οι Sheraton, Aldemar, Acquis, Grecotel και Louis.

Η συνολική επιφάνεια του ακινήτου είναι 1.858.000 τ.μ. περίπου. Μέρος της ιδιοκτησίας (450,000 τ.μ.) περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ 18 οπών που σχεδιάστηκε από τον Donald Herradine και είναι σε λειτουργία από το 1973. Το ακίνητο είναι παραθαλάσσιο και εκτείνεται σε ακτογραμμή μήκους 7χλμ περίπου.

Το ακίνητο είναι κατάλληλο για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών και εγκαταστάσεων παροχής υπηρεσιών τουρισμού αναψυχής, γύρω από το υφιστάμενο γήπεδο γκολφ, σε ένα καθιερωμένο τουριστικό προορισμό με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024