Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕΞΘ: Καταστροφική η διακοπή πτήσεων προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης
Ορατός πλέον κίνδυνος να χαθούν σημαντικές πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη

ΕΞΘ: Καταστροφική η διακοπή πτήσεων προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

H Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης εκφράζει την αγωνία της για τη διαφαινόμενη "εγκατάλειψη" του δεύτερου αερολιμένα της χώρας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουρισμό.

Με αφορμή τα συνεχή δημοσιεύματα που αναφέρονται στα σχέδια διεθνών αεροπορικών εταιρειών να διακόψουν ή να μειώσουν το πτητικό τους πρόγραμμα από και προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης εκφράζει την αγωνία της για τη διαφαινόμενη “εγκατάλειψη” του δεύτερου αερολιμένα της χώρας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουρισμό.

“Η οικονομική κρίση που μαστίζει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη είναι μεν ένας παράγοντας που επηρεάζει τα σχέδια των αεροπορικών εταιρειών, αλλά στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης συνέβαλε και ο σκληρός ανταγωνισμός με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους”, σημειώνει η Ένωση.

“Παρά το γεγονός ότι η  Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης είχε επισημάνει πρώτη τον κίνδυνο, σήμερα βρίσκεται στην καθόλου ευχάριστη θέση να τονίσει για άλλη μια φορά προς όλους τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία, ότι θα πρέπει να προβούν άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις και στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να αποκοπεί το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ από τον υπόλοιπο κόσμο.

Είναι ξεκάθαρο ότι η απουσία στρατηγικής αερομεταφορών, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, όπως είναι η Θεσσαλονίκη, δυσχεραίνει το συντονισμό των αρμόδιων φορέων και ενθαρρύνει σπασμωδικές κινήσεις με αναμφίβολα αποτελέσματα, όπως συνέβη στην περίπτωση της Ryanair, η οποία επιδοτήθηκε αλόγιστα και χωρίς συγκεκριμένο σχεδιασμό.
 
Ο ορατός πλέον κίνδυνος να χαθούν σημαντικές πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη είναι τροχοπέδη στις προσπάθειες που εδώ και δύο χρόνια εντατικά καταβάλλει η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή, έχοντας επενδύσει κυρίως στην εξωστρέφεια. Αν η Θεσσαλονίκη αποκλειστεί από αέρος, δε θα μπορέσει να ‘ανοίξει τα φτερά της’ και να προσελκύσει περισσότερους εν δυνάμει επισκέπτες, την ώρα μάλιστα που οι ελπίδες για τόνωση της ελληνικής οικονομίας στρέφονται στον τουρισμό”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/09/2022
22/09/2022
21/09/2022
20/09/2022
19/09/2022