Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςFam trip Ιταλών τουριστικών πρακτόρων στην Ήπειρο
Προώθηση προορισμού

Fam trip Ιταλών τουριστικών πρακτόρων στην Ήπειρο

Κύριος σκοπός του ταξιδιού, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ήταν η προώθηση ελληνικών τουριστικών περιοχών, οι οποίες είναι λιγότερο γνωστές ή τελείως άγνωστες στους Ιταλούς.

Με πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την ακτοπλοϊκή εταιρεία Minoan Lines, διοργανώθηκε από τις 11 έως τις 16 Νοεμβρίου 2014 ταξίδι εξοικείωσης στην Ήπειρο με 15 Ιταλούς τουριστικούς πράκτορες. Στην αποστολή συμμετείχαν μία δημοσιογράφος και ένας travel blogger.
Κύριος σκοπός του ταξιδιού, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ήταν η προώθηση ελληνικών τουριστικών περιοχών, οι οποίες είναι λιγότερο γνωστές ή τελείως άγνωστες στους Ιταλούς. Το εν λόγω ταξίδι αποτελεί το πρώτο μίας σειράς ταξιδίων εξοικείωσης, που προτίθεται το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας να οργανώσει κατά τους επόμενους μήνες, με στόχο την “ανακάλυψη της Άλλης Ελλάδας” (Alla scoperta dell’ insolita Grecia).

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι Ιταλοί επισκέφτηκαν την πόλη των Ιωαννίνων, τα Τζουμέρκα, χωριά του Ζαγορίου, το Μέτσοβο, ενώ το ταξίδι ολοκληρώθηκε με επίσκεψη των Ιταλών στα Σύβοτα. Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε ξενοδοχεία των ανωτέρω αναφερόμενων περιοχών, προκειμένου οι Ιταλοί πράκτορες να διαπιστώσουν την άρτια τουριστική υποδομή τους. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το ταξίδι αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία να αναδειχτεί η δυνατότητα συνδυασμού διακοπών σε παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές, που βρίσκονται σε μικρή χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους.

Κατά την παραμονή τους στην Ήπειρο, οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων της Ιταλίας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά χωριά της Ηπείρου, να γνωρίσουν τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της, να επισκεφθούν αξιοθέατα και μοναστήρια, να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα και τοπικά κρασιά μέσω γευσιγνωσίας, να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες υπαίθρου, όπως rafting, και φυσικά να διασκεδάσουν.

Οι Ιταλοί αναχώρησαν για τη χώρα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή και θεωρούν δεδομένο ότι από το επόμενο έτος θα συμπεριλάβουν την Ήπειρο στα τουριστικά τους πακέτα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024