Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΦιλοξενία Ούγγρων δημοσιογράφων στην Αθήνα
Προβολή προορισμού

Φιλοξενία Ούγγρων δημοσιογράφων στην Αθήνα

Η δημοσιογραφική επίσκεψη εντάσσεται στο σχεδιασμό του Γραφείου ΕΟΤ στη Βιέννη να αναπτύξει στενή συνεργασία με τα μέσα ενημέρωσης της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Ουγγαρίας. Για το 2014 προγραμματίζονται και άλλες δημοσιογραφικές επισκέψεις από τις τρεις αυτές χώρες σε ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Πριν μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε μία δημοσιογραφική αποστολή με στόχο την ανάδειξη της Αθήνας ως προορισμού city break στους Ούγγρους επισκέπτες. Το ταξίδι φιλοξενίας των Ούγγρων δημοσιογράφων συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού, την Aegean Airlines  και το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας. Το ταξίδι διεξήχθη με την ευκαιρία του νέου προγράμματος πτήσεων της Aegean Airlines που συνδέει τη Βουδαπέστη με την Αθήνα κάθε Παρασκευή και Δευτέρα και ενισχύει σημαντικά τον τουρισμό city break από την Ουγγαρία.

Οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι από σημαντικά έντυπα, εφημερίδες και περιοδικά της Ουγγαρίας παρέμειναν στην Αθήνα το διάστημα 15-18 Νοεμβρίου, ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, επισκέφθηκαν ξενοδοχειακές μονάδες και ενημερώθηκαν για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και υποδομές. Περιηγήθηκαν επίσης στις αγορές της πόλης και εξερεύνησαν τα νησιά του Αργοσαρωνικού στο πλαίσιο ημερήσιας κρουαζιέρας.

Οι δηλώσεις των ίδιων των συμμετεχόντων μεταφέρουν ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις: “Μέσα από το ταξίδι αυτό επιβεβαιώθηκε κάτι που γνώριζα ήδη: η Αθήνα είναι έτοιμη, συνδυάζει τα πάντα και δεν υστερεί έναντι των άλλων πόλεων”, δήλωσε η διευθύντρια Πωλήσεων της Tensi Aviation που εκπροσωπεί την Aegean Airlines στην Ουγγαρία, κα Andrea Buzas. “Συστήνω ανεπιφύλακτα το ταξίδι στην Αθήνα”, δήλωσε η κα Tunde Nagy, από το επαγγελματικό περιοδικό Turizmus Panorama, η οποία διαπίστωσε ότι υπάρχουν “πολλά πράγματα να κάνει και να δει κανείς, καταρτισμένο προσωπικό στα ξενοδοχεία και πολύ καλές υπηρεσίες ξενάγησης. Με εντυπωσίασε η συμπεριφορά και η φιλοξενία των Ελλήνων”. Εξίσου ενθουσιασμένη η κα Sara Lilli Nemeth, δημοσιογράφος από την Nepszabadsag, η οποία τόνισε ότι “μέσα από την Ακρόπολη ταξιδεύει κανείς στο χρόνο. Η Αθήνα δε συγκρίνεται με άλλες πόλεις, είναι μια πόλη δίπλα στη θάλασσα, με νησιά σε μικρή απόσταση, γεμάτη ιστορία, φιλικούς ανθρώπους και πολύ καλό φαγητό”.

Η φιλοξενία στηρίχθηκε ενεργά από τους επαγγελματίες της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού και ειδικότερα το ξενοδοχείο Coral, όπου διέμεινε η δημοσιογραφική αποστολή, το ξενοδοχείο Sofitel, το ξενοδοχείο Parthenon και το ξενοδοχείο The Margi, στα οποία γευμάτισαν οι φιλοξενούμενοι, καθώς και το ξενοδοχείο Manessis που πρόσφερε την περιήγηση στον Πόρο. Η Olympic Cruises πρόσφερε την κρουαζιέρα στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Τα τουριστικά γραφεία Tourolympic και
Amphitrion και η εταιρεία ταξί Taxiplon πρόσφεραν τις μεταφορές. Η κίνηση “Pandrossou Street Market” και το κέρασμα στο cafe-bistrot “Γιασεμί” της Μνησικλέους στην Πλάκα κέρδισαν τις εντυπώσεις των φιλοξενούμενων. Εκπρόσωποι του Δήμου Αίγινας υποδέχτηκαν θερμά την αποστολή στο νησί και πρόσφεραν ξενάγηση.

“Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τόσο την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού όσο και την Aegean Airlines για την άψογη προετοιμασία του δημοσιογραφικού ταξιδιού που συνδιοργανώσαμε”, δήλωσε η κα Αθηνά Μπαμπάκου, προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας, Ουγγαρίας και Ελβετίας. “Επίσης, θέλω να επισημάνω τον επαγγελματισμό των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που μας στήριξαν στην υλοποίηση αυτής της επίσκεψης και επέτρεψαν στους καλεσμένους να αποκομίσουν τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις, τόσο από την πρωτεύουσα όσο και από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και του Αργοσαρωνικού”.

Η δημοσιογραφική επίσκεψη εντάσσεται στο σχεδιασμό του Γραφείου ΕΟΤ στη Βιέννη να αναπτύξει στενή συνεργασία με τα μέσα ενημέρωσης της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Ουγγαρίας. Για το 2014 προγραμματίζονται και άλλες δημοσιογραφικές επισκέψεις από τις τρεις αυτές χώρες σε ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από την επίσκεψη Ούγγρων δημοσιογράφων στο ναό της Αφαίας. Από αριστερά εικονίζονται οι Andrea Szekeres, Andrea Buzas, Peter Szakonyi, Tunde Nagy, Αθηνά Μπαμπάκου, Petra Gyarmati, Sara Lili Nemeth και Emil Jozsef Ludwig.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024