Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΦωτιά στην Κεφαλονιά: Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία – Καλύτερη η εικόνα στο Λουτράκι
Περιβάλλον

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία – Καλύτερη η εικόνα στο Λουτράκι

Για τρίτη μέρα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο στο Λουτράκι, με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες.Στην περιοχή Λουρδάτα Κεφαλονιάς από τη φωτιά εκκενώθηκαν ξενοδοχεία.

Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Λουρδάτα Κεφαλονιάς, πολύ κοντά στον οικισμό, με αποτέλεσμα κάτοικοι και επισκέπτες να βγουν από σπίτια και ξενοδοχεία έντρομοι.

Αν και, σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι φλόγες καίνε αγροτοδαστική έκταση χωρίς να απειλούν κατοικίες, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα και τους πήγαμε όλους στην παραλία όπου με λεωφορεία ήμασταν έτοιμοι να τους πάμε σε πιο ασφαλή περιοχή». 

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάτο, η φωτιά πηγαίνει καλύτερα μετά τις ρίψεις νερού από τα ενάερια μέσα που βρέθηκαν στην περιοχή με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ λίγο πριν από τις 9, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και οχήματα ΟΤΑ και Περιφέρεια. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα από την πυρκαγιά στο Λουτράκι είναι καλύτερη, όμως τα μέτωπα δεν έχουν τεθεί ακόμη υπό έλεγχο. Οι πυροσβέστες αναμένουν τη σημαντική εξασθένηση των ανέμων -που αναμένεται από σήμερα- προκειμένου να είναι σε θέση να την οριοθετήσουν την πυρκαγιά στο Λουτράκι.

Η φωτογραφία είναι από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024