Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΦρέσκο χιόνι στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας
Χειμερινός τουρισμός

Φρέσκο χιόνι στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας

Σε λειτουργία βρίσκονται και σήμερα δέκα χιονοδρομικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, με 31 αναβατήρες, συνολικού μήκους 18.420 μέτρων.

Οι λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων μπορούν να απολαύσουν καταβάσεις σε λευκές πλαγιές, καθώς σε λειτουργία βρίσκονται και σήμερα δέκα χιονοδρομικά με 31 αναβατήρες, συνολικού μήκους 18.420 μέτρων.

Σύμφωνα μες το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στο Καϊμακτσαλάν του νομού Πέλλας επικρατεί ηλιοφάνεια και λειτουργούν όλοι οι αναβατήρες, εκτός κρέμασης, στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας υπάρχει ομίχλη μέχρι τα 1.600 μέτρα και στη συνέχεια ηλιοφάνεια, ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας (όπου και λειτουργούν τρεις αναβατήρες) μεταφέρθηκε με φορτηγά του δήμου μεγάλη ποσότητα χιονιού στη βάση όπου υπήρχαν προβλήματα. Οι δρόμοι για τα χιονοδρομικά είναι ελεύθεροι, καθώς αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται μόνο για όσους κινούνται στο οδικό επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στα κομμάτια από Καστοριά- Φλώρινα, μέσω Βιτσίου, από το 18-28ο χιλιόμετρο και Φλώρινα- Καστοριά, μέσω Βιτσίου, από το 18-30ό χιλιόμετρο.

Σε καθημερινή βάση λειτουργεί και το χιονοδρομικό κέντρο στο Πισοδέρι της Φλώρινας. Εκεί, με 40 εκατ. χιόνι, λειτουργεί το babylift στη βάση του χιονοδρομικού. Σε λειτουργία βρίσκεται και ο εναέριος αναβατήρας του χιονοδρομικού κέντρου Ελατοχωρίου Πιερίας, προκειμένου να κάνει βόλτα τους επισκέπτες.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/01/2023
25/01/2023
24/01/2023
23/01/2023
20/01/2023