Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓ. Ορφανός: ‘Το ΥΜΑΘ θα στηρίξει δράσεις που προβάλλουν την Θεσσαλονίκη’
Θρησκευτικός τουρισμός

Γ. Ορφανός: ‘Το ΥΜΑΘ θα στηρίξει δράσεις που προβάλλουν την Θεσσαλονίκη’

Ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης συνεχάρη μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΑΠΘ που δημιούργησαν τουριστικό οδηγό για τα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης και επισήμανε ότι το ΥΜΑΘ θα στηρίξει δράσεις που αναδεικνύουν την ιστορική διαδρομή της Θεσσαλονίκης.

Στην έκδοση ενός τουριστικού οδηγού για τα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν δύο μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΑΠΘ. Στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γ. Ορφανό, οι δύο φοιτητές ενημέρωσαν τον κ. Ορφανό για την πρωτοβουλία τους και επισήμαναν ότι στόχος είναι η παροχή πληροφοριών στους επισκέπτες για τα μνημεία της πόλης.

“Θεωρήσαμε αναγκαίο όσοι επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη να έχουν μια εύληπτη πληροφορία έτσι ώστε να επιμηκυνθεί ο χρόνος παραμονής τους, γεγονός που θα σημάνει και περισσότερα έσοδα για τον τόπο”, δήλωσε ο κ. Σπύρος Θερμός. “Η προβολή, μεταξύ άλλων, των 15 μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, θα συμβάλλει στην τόνωση της τουριστικής και εμπορικής κίνησης της πόλης”, σημείωσε ο κ. Νίκος Δήμου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης συνεχάρη τους δύο μεταπτυχιακούς φοιτητές και επισήμανε πως το ΥΜΑΘ θα στηρίξει δράσεις που αναδεικνύουν την ιστορική διαδρομή της Θεσσαλονίκης. “Βρήκα εξαιρετική την ιδέα των δύο μεταπτυχιακών φοιτητών. Έρχονται να καλύψουν ένα κενό στην ενημέρωση των τουριστών που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αναζητούν σημεία αναφοράς της πόλης και με αυτό τον τουριστικό οδηγό, φαίνεται η διαχρονική της ιστορία”, τόνισε ο κ. Ορφανός ενώ επισήμανε πως το επόμενο βήμα είναι η προώθηση καινοτόμων ιδεών. “Η νέα γενιά είναι πιο επιθετική σε τέτοια θέματα, άρα χρειάζεται και την ανάλογη στήριξη”, υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024