Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΓραφείο ΕΟΤ Κίνας: Φιλοξενία αποστολής κινέζικου δικτύου CCTV-6 για αφιέρωμα στην Κρήτη
Προβολή προορισμού

Γραφείο ΕΟΤ Κίνας: Φιλοξενία αποστολής κινέζικου δικτύου CCTV-6 για αφιέρωμα στην Κρήτη

Το ντοκιμαντέρ του κινέζικου δικτύου CCTV-6 θα αναφέρεται σε επόψεις του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, με επίκεντρο την Μινωική Κρήτη.

Το Γραφείο ΕΟΤ Κίνας διοργάνωσε την αποστολή δημοσιογραφικής ομάδας του κινέζικου δικτύου CCTV-6 για πολιτιστικό/τουριστικό αφιέρωμα στην Κρήτη.
Το εν λόγω ντοκιμαντέρ θα αναφέρεται σε επόψεις του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, με επίκεντρο την Μινωική Κρήτη, με τη συνεργασία-παραγωγή του Πολιτιστικού Κέντρου «Orfeus» υπό την κα Μ. Τζομπανάκη και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Το Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης Σαγκάης συντόνισε την πραγματοποίηση της αποστολής και το Γραφείο ΕΟΤ Κίνας στήριξε την αποστολή με χορηγία αεροπορικών ναύλων, ενώ ο ΕΟΤ μερίμνησε για τη διαμονή και τη ξενάγηση του συνεργείου της κινεζικής τηλεόρασης στο σκέλος της Αθήνας.
Τα 4 ημίωρα επεισόδια θα προβληθούν δορυφορικά σε όλη την Κίνα καθώς και μέσω διαδικτύου και έκδοσης ειδικού DVD, στο πλαίσιο της σειράς παγκόσμιας ιστορίας που επιμελείται η κεντρική κινεζική τηλεόραση με την στήριξη της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών Κίνας.
Το τηλεοπτικό συνεργείο πραγματοποίησε 8ημερη περιήγηση στην Κρήτη υπό την καθοδήγηση του Πολιτιστικού Κέντρου Ορφέας το οποίο, σε συνεργασία με ομάδα διακεκριμένων αρχαιολόγων (κκ. Σταμπολίδη, Γιαννοπούλου, Καντά) ανέλαβε την οργάνωση παραγωγής, σεναρίου, διαδικασιών αδειοδοτήσεων λήψεων, γευμάτων και μετακινήσεων, περιλαμβανομένης της διαμονής.
Κύρια σημεία γυρισμάτων περιλάμβαναν τους χώρους Ενετικό λιμάνι των Χανίων, Αρχαία Κυδωνία, Μινωική Νεκρόπολη των Αρμένων, Ελεύθερνα, οικισμό Μαργαρίτες Κέντρο Κεραμεικής, Ανώγεια, αρχαιολογικό χώρο της Ζωμίνθου, Ιδαίο Αντρο, Φαιστό, Κομμό, Μάταλα, Ανάκτορα της Κνωσού, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αρχάνες, χώρο της Αμνισσού, Μάλια, ιερό της Σύμης, κ.α.

Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι CCTV εξέφρασε την επιθυμία συνέχισης της συνεργασίας, προκειμένου να υπάρξει ανάλογη καταγραφή και προβολή δύο άλλων ενοτήτων με επόψεις του Μυκηναϊκού και Κυκλαδικού πολιτισμού στο πλαίσιο μιας ιστορικής τριλογίας για την Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024