Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήH Κέρκυρα διεκδικεί επίσημα τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021
Πολιτισμός

H Κέρκυρα διεκδικεί επίσημα τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κέρκυρας, κ. Κώστα Νικολούζο, ο φάκελος υποψηφιότητας της Κέρκυρας, που συντάσσεται για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021, θα αποτελέσει έναν οδικό χάρτη και θα χαράξει τη στρατηγική της πολιτιστικής ανάπτυξης της Κέρκυρας.

Την επίσημη ανακοίνωση κατάθεσης φακέλου υποψηφιότητας της Κέρκυρας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 έκανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Κέρκυρας, κ. Κώστας Νικολούζος. Όπως είπε, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διεκδικήσει η Κέρκυρα τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021, στο πλαίσιο ενός  κορυφαίου ευρωπαϊκού θεσμού από τον οποίο επωφελούνται  όχι μόνον οι πόλεις που κερδίζουν τελικά τον τίτλο αλλά και όσες μετέχουν στη σχετική διαδικασία, σημαντική παράμετρος της οποίας είναι η ευρύτατη συμμετοχή φορέων και πολιτών.

“Η Κέρκυρα δε θα μπορούσε να λείπει” προσέθεσε, αναγνωρίζοντας ότι υπήρξε καθυστέρηση στην ανακοίνωση, τονίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι έχει γίνει πολύ σοβαρή  προετοιμασία που θα φανεί μέχρι την κατάθεση του φακέλου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο φάκελος που συντάσσεται θα αποτελέσει έναν οδικό χάρτη και θα χαράξει τη στρατηγική της πολιτιστικής ανάπτυξης της Κέρκυρας.

“Η Κέρκυρα”, είπε, “είναι συνυφασμένη με τον πολιτισμό και δε θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε αυτήν την πρόκληση. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, μέσα από το θεσμό, όμως, μπορούμε να βαδίσουμε σε μια νέα εποχή για την ανάπτυξη, τον πολιτισμό και την οικονομία της Κέρκυρας”.

Τέλος, ο δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τον αντιπρύτανη κ. Σταύρο Κάτσιο για τη συμβολή του, απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας σε κάθε φορέα και δημότη, ενώ ανέφερε πως η Κέρκυρα έχει ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των δήμων της περιφέρειας, με πρόσφατη απόφαση της ΠΕΔΙΝ, και θα αξιοποιήσει και το ευρύ δίκτυο αδελφοποημένων με αυτήν πόλεων.

Στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρόντες, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Χρήστος Μωραΐτης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Μάνος Ράπτης, και τα μέλη της ομάδας εργασίας, Σταύρος Κάτσιος, αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Μαραγκόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής και Τζώρτζια Καρδάκη.

Ο φάκελος πρέπει να υποβληθεί, σύμφωνα με τις σχετικές προθεσμίες, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και η ειδική εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024