Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Αίγυπτος δέχεται τους πρώτους Κινέζους τουρίστες μετά την πανδημία
Κινέζοι τουρίστες

Η Αίγυπτος δέχεται τους πρώτους Κινέζους τουρίστες μετά την πανδημία

Η Sichuan Airlines έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου με 137 επιβάτες.

Η πρώτη κινεζική πτήση που μετέφερε ομάδα τουριστών προσγειώθηκε στο Κάιρο την Παρασκευή μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19, μετέδωσαν αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης.

Η Sichuan Airlines έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου από την πόλη Chengdu της Κίνας με 137 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων 28 τουριστών.

Η κίνηση έρχεται μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Κίνας, Qin Gang, στο Κάιρο σε μια περιοδεία στην Αφρική, όπου συζήτησε την αύξηση του κινεζικού τουρισμού στην Αίγυπτο με τον ομόλογό του Sameh Shoukry.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου Mohamed Abbas Helmy και ο πρεσβευτής της Κίνας στο Κάιρο Liao Liqiang υποδέχθηκαν τους τουρίστες.

Στις δηλώσεις του, ο Liqiang ευχαρίστησε την Αίγυπτο που δεν επέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς στους επισκέπτες που προέρχονται από την Κίνα, και πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος ήταν από τις πρώτες χώρες που δέχτηκαν Κινέζους τουρίστες μετά την πανδημία, σύμφωνα με το Ahram Online.

Η Κίνα γνώρισε πρόσφατα ένα κύμα λοιμώξεων από τον COVID-19, αναφέροντας περίπου 60.000 θανάτους μεταξύ 8 Δεκεμβρίου και 12 Ιανουαρίου, αλλά στις 8 Ιανουαρίου, η χώρα άνοιξε πλήρως τα σύνορά της χωρίς ταξιδιωτικούς περιορισμούς ή μέτρα καραντίνας για τις αφίξεις.

Ωστόσο, αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν επιβάλει τεστ COVID-19 σε επισκέπτες από την Κίνα λόγω της αύξησης του ιού, μια κίνηση που επικρίθηκε έντονα από το Πεκίνο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024