Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Αμφιλοχία ολοκλήρωσε τις διαδικασίες παραχώρησης χώρου για υδατοδρόμιο
Αερομεταφορές

Η Αμφιλοχία ολοκλήρωσε τις διαδικασίες παραχώρησης χώρου για υδατοδρόμιο

Η εταιρεία Υδατοδρόμιο Αμφιλοχίας ΙΚΕ, θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ / Hellenic Seaplanes SA, ως ανάδοχος θα αναλάβει εξ αρχής την υποβολή αίτησης για αδειοδότηση, θα κατασκευάσει το υδατοδρόμιο και στη συνέχεια θα αναλάβει ως Φορέας Λειτουργίας Υδατοδρομίου.

Μετά από τη Σκύρο και την Αλόννησο ακολουθεί η Αμφιλοχία, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία παραχώρησης χώρου για το υδατοδρομίου. Ανάδοχος ορίστηκε η εταιρεία Υδατοδρόμιο Αμφιλοχίας ΙΚΕ, θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ / Hellenic Seaplanes SA μετά την επιτυχή αξιολόγηση της από την επιτροπή διαγωνισμού που συστήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Αμφιλοχίας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Απόστολος Κοιμήσης, ο οποίος πρωτοστάτησε σ’αυτήν την ιδέα δήλωσε: “Eίμαστε υποστηρικτές αυτής της  επενδυτικής κίνησης, η οποία θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Αμφιλοχίας, αναπτύσσοντας μια νέα συγκοινωνιακή δραστηριότητα με δυνατότητα σύνδεσης σε νέους προορισμούς έτσι ώστε να δώσουμε ώθηση στο τουριστικό προϊόν του τόπου μας, αλλά και να δώσουμε στους δημότες μας με ένα εναλλακτικό μέσο μεταφοράς για άμεση πρόσβαση στα αστικά κέντρα, διαμορφώνοντας έτσι ένα αναπτυξιακό, τουριστικό και κοινωνικό περιβάλλον που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων επιλογών για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Αμφιλοχίας”.

Ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Μιχάλης Ασσαριώτης, ο οποίος ήταν παρόν στον διαγωνισμό επισήμανε: “Κάναμε ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη υδατοδρομίων στην Ελλάδα. Το υδατοδρόμιο Αμφιλοχίας λόγω της κεντρικής του θέσης θα μπορεί να έχει διασύνδεση με τα νησιά του Ιονίου αλλά και τα άλλα υδατοδρόμια της Δυτικής Ελλάδας όπως την λίμνη των Ιωαννίνων, Πάτρα αλλά και την Αθήνα όταν το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο ολοκληρωθεί”. Επίσης, υποστήριξε ότι τα υδροπλάνα θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στον τομέα της υγείας με τις αεροδιακομιδές των ασθενών αλλά και στον τουρισμό υγείας.

Η εταιρεία Υδατοδρόμιο Αμφιλοχίας ΙΚΕ, θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ / Hellenic Seaplanes SA, ως ανάδοχος θα αναλάβει εξ αρχής την υποβολή αίτησης για αδειοδότηση, θα κατασκευάσει το υδατοδρόμιο και στη συνέχεια θα αναλάβει ως Φορέας Λειτουργίας Υδατοδρομίου. Ο Δημόσιος Φορέας δεν επιβαρύνεται με οποιοδήποτε κόστος για την δημιουργία και λειτουργία του Υδατοδρομίου.

Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρει: “Η πορεία της συγκεκριμένης επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας μας προχωράει με σταθερά βήματα και αναμένεται σύντομα να έχουμε ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων, που θα δώσει μια νέα πνοή στη διασύνδεση όλης της Ελλάδας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024