Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Αθήνα εμφανίζει σταθερά αυξανόμενη ζήτηση από τις ΗΠΑ την τελευταία διετία
Εκθέσεις

Η Αθήνα εμφανίζει σταθερά αυξανόμενη ζήτηση από τις ΗΠΑ την τελευταία διετία

Η Αθήνα ήταν ο μοναδικός προορισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο με παρουσία στο Los Angeles Travel & Adventure Show 2015, αποσπώντας έτσι ιδιαίτερα θετικά σχόλια, τόσο μεταξύ των επαγγελματιών και των παραγόντων της αμερικανικής τουριστικής κοινότητας όσο και μεταξύ των επισκεπτών.

Η Αθήνα κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά και το ενδιαφέρον επαγγελματιών της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ και χιλιάδων επισκεπτών στο 10ο Los Angeles Travel & Adventure Show, που διοργανώθηκε στις 21 και 22 Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες.

Αξιοποιώντας τη στρατηγική συνεργασία της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ευρώπης (ETOA) και στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την πιο στοχευμένη προβολή της Αθήνας σε σημαντικές διεθνείς αγορές, το Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB) είχε δυναμική συμμετοχή με δικό του stand στο Los Angeles Travel & Adventure Show 2015.

Η Αθήνα δε, ήταν ο μοναδικός προορισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο με παρουσία στη διοργάνωση, αποσπώντας έτσι ιδιαίτερα θετικά σχόλια, τόσο μεταξύ των επαγγελματιών και των παραγόντων της αμερικανικής τουριστικής κοινότητας όσο και μεταξύ των επισκεπτών, οι οποίοι εξέφραζαν τον ενθουσιασμό τους για την Αθήνα και την Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ αποτελούν κορυφαία αγορά προέλευσης επισκεπτών για την Αθήνα και όπως διαπιστώθηκε και κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η πρωτεύουσα εμφανίζει σταθερά αυξανόμενη ζήτηση την τελευταία διετία.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ACVB στο Travel & Adventure Show, πραγματοποιήθηκαν 45 συναντήσεις με στελέχη τουριστικών γραφείων και ταξιδιωτικούς συμβούλους, ενώ έγινε και ειδική παρουσίαση της Αθήνας, ως ιδανικού προορισμού για ταξίδια και αναψυχή, ενώπιον εκατοντάδων συμμετεχόντων.

Επιπρόσθετα, οι εμπορικοί επισκέπτες στο stand της Αθήνας ενημερώθηκαν για το Travel Trade Athens workshop που διοργανώνεται στις 27 Απριλίου και για το πρόγραμμα Athens Destination Specialist, που αφορά στην “πιστοποίηση” του επιπέδου ειδίκευσης επαγγελματιών και δημοσιογράφων για τον προορισμό.

Σημειώνεται ότι το Los Angeles Travel & Adventure Show επισκέφθηκαν 33.484 άτομα, συμμετείχαν 981 τουριστικοί πράκτορες, καθώς και 194 δημοσιογράφοι.

Τα Travel & Adventure Shows, είναι μία σειρά διήμερων διοργανώσεων που διεξάγονται ετησίως σε επτά μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και στις οποίες προβάλλονται επιλεγμένοι προορισμοί και τουριστικές επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο. Τα Travel & Adventure Shows συνδυάζουν επαγγελματικού χαρακτήρα συναντήσεις και παρουσιάσεις με αθρόα επισκεψιμότητα κοινού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024