Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Χαλκιδική τιμώμενος προορισμός στην έκθεση Salon des Vacances στις Βρυξέλλες
Εκθέσεις

Η Χαλκιδική τιμώμενος προορισμός στην έκθεση Salon des Vacances στις Βρυξέλλες

Ο αριθμός των επισκεπτών από το Βέλγιο για την Χαλκιδική, αναμένεται αυξημένος σε ποσοστό πάνω από 10%.

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τη βελγική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, ιδιαίτερα για τον τουρισμό της Χαλκιδικής, καθώς οι τάσεις της τουριστικής κίνησης είναι ήδη αυξητικές σε σχέση με πέρυσι. Ο αριθμός των επισκεπτών από το Βέλγιο για την Χαλκιδική, αναμένεται αυξημένος σε ποσοστό πάνω από 10%.

Η διαπίστωση αυτή προέκυψε και από τη μεγάλη συμμετοχή και το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών στην τουριστική έκθεση Salon des Vacances, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και στην οποία συμμετείχε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην Ευρώπη, που φέτος πλησίασε τους 120.000 επισκέπτες.

Πιο συγκεκριμένα στην έκθεση των Βρυξελλών, διαπιστώθηκε ότι το κλίμα έχει διαφοροποιηθεί για την Ελλάδα, η ατμόσφαιρα είναι καλή όπως λέγεται χαρακτηριστικά και μεταφράζεται σε αύξηση των κρατήσεων. Η Χαλκιδική κρατά “ζεστή” τη συγκεκριμένη αγορά και με επιπλέον δράσεις που διεξάγει σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Χαλκιδική ήταν τιμώμενη περιοχή της Ελλάδας και σε συνεργασία με την Aegean κατά τη διεξαγωγή της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε κλήρωση για τυχερούς Βέλγους στους οποίους προσφέρθηκε δωρεάν πακέτο διακοπών στη Χαλκιδική. Τα εισιτήρια ήταν μία προσφορά της Aegean, ενώ η διαμονή προσφορά μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής.

Παράλληλα, την πρώτη μέρα της έκθεσης έγινε παρουσίαση του προορισμού στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Βελγίου και τουριστικών γραφείων από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιωάννη Γιώργο, τον πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρη Τάσιο και την κα Els Lanaerts, υπεύθυνη για τις αεροπορικές θέσεις-προγράμματα διακοπών της Tomas Cook Βελγίου. Η εκδήλωση έγινε με την αμέριστη συμπαράσταση και οργάνωση της διευθύντριας του ΕΟΤ στις χώρες BENELUX κας Ελένης Σκαρβέλη και της ομάδας της. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση προσφέρθηκε και το “Κέρασμα Χαλκιδικής” με τοπικά εδέσματα και κρασιά του Κτήματος Πόρτο Καρράς.

Στο περιθώριο της έκθεσης ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής πραγματοποίησε συναντήσεις με τα στελέχη του γραφείου δημοσίων σχέσεων της Jetair-Tui Βελγίου κ. Hans Vanhaelemeesch και κα Florence Bruyere και με την product manager κα Inge Verbeke η οποία διαβεβαίωσε πως το πρόγραμμα των δύο πτήσεων την εβδομάδα για Θεσσαλονίκη πάει πολύ καλά, όπως και οι κρατήσεις.

Επίσης έγιναν επαφές για την έναρξη συνεργασίας με την Sales & Marketing Manager του Corendon κα Dick Gussen, καθώς επίσης και την Managing Director του Essential Greece κα Martine Dewispelaere.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για την φετινή σεζόν, προκύπτει και από την συνεργασία των μεγάλων Tour Operator με τα δύο νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Χαλκιδικής Ikos Olivia & Blue Lagoon.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024