Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Ελλάδα στους δημοφιλέστερους προορισμούς για αγορά τουριστικής κατοικίας στη Βρετανία
Έρευνα

Η Ελλάδα στους δημοφιλέστερους προορισμούς για αγορά τουριστικής κατοικίας στη Βρετανία

Σύμφωνα με έρευνες των βρετανικών εταιρειών αγοράς/ενοικίασης τουριστικής κατοικίας Rightmove και A Place in the Sun, η Κρήτη καταλαμβάνει το 85% (!) του ενδιαφέροντος της αγοράς τουριστικής κατοικίας από το εξωτερικό.

Με έσοδα ύψους 17 δισ. ευρώ πέρυσι από τον τουρισμό και άλλα 20 δισ. ευρώ να αναμένονται φέτος, η Η Ελλάδα φαίνεται να επανακτά τη καλή της φήμη, όχι μόνο στους ξένους τουρίστες, αλλά και σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια μόνιμη κατοικία στη χώρα.

Έρευνες των βρετανικών εταιρειών αγοράς/ενοικίασης τουριστικής κατοικίας Rightmove και A Place in the Sun δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση (για το rightmove.co.uk) και στην έβδομη θέση (για το aplaceinthesun.com) αντίστοιχα, ως δημοφιλής προορισμός αγοράς κατοικίας. Ειδικά η Κρήτη καταλαμβάνει το 85% της αγοράς τουριστικής κατοικίας του ενδιαφέροντος από το εξωτερικό, χάρη στην ηλιοφάνεια και τη φιλοξενία των Κρητικών.

Ο Mike Saunders από την εταιρεία Snobby Homes στη δυτική Κρήτη αναφέρει: “Οι περισσότεροι αγοραστές που βλέπουμε πλησιάζουν στην ηλικία της συνταξιοδότησης και βλέπουν ότι το εισόδημά τους συρρικνώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε αντίθεση με την Κρήτη, όπου μπορούν να αντέξουν οικονομικά έναν πολύ καλύτερο τρόπο ζωής. Οι χειμώνες είναι σύντομοι, δεν υπάρχει ποτέ πάγος ή χιόνι και δεν υπάρχει ανησυχία για υψηλό κόστος θέρμανσης.

Η Ryanair μόλις ανακοίνωσε για το 2014 μια περαιτέρω επένδυση 213 εκατ. στην Ελλάδα και το Διεθνές Αεροδρόμιο των Χανίων στη δυτική Κρήτη έχει γίνει ευρωπαϊκός κόμβος – μία σίγουρη ένδειξη ότι η Κρήτη είναι ένας τόπος που αυξάνεται σε δημοτικότητα και οι απευθείας πτήσεις προς πέντε βρετανικά αεροδρόμια θα χρησιμεύσουν στην αύξηση της δημοτικότητας του υπέροχου αυτού νησιού για όσους αναζητούν μια μόνιμη εγκατάσταση κάτω από τον ήλιο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024