Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Κίνα βασίζεται στην Ελλάδα για την ενίσχυση των τουριστικών δεσμών
Διεθνείς Σχέσεις

Η Κίνα βασίζεται στην Ελλάδα για την ενίσχυση των τουριστικών δεσμών

Στο κοινό σχέδιο δράσης των δύο χωρών, αναφέρθηκε ο κινέζος πρέσβης στην Αθήνα, Xiao Junzheng.

Μπορεί η Κίνα να επαναξεκίνησε τις αεροπορικές πτήσεις προς τους διεθνείς προορισμούς, ωστόσο η αύξηση των κρουσμάτων στους Κινέζους επιβάτες έχει εγείρει ανησυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για να μπορέσει η χώρα να κρατηθεί στην τουριστική αγορά -εγκαταλείποντας την προσέγγιση Zero-Covid- αναζητά «συμμάχους». Μάλιστα η τεράστια ασιατική χώρα έστρεψε το βλέμμα τη προς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Xiao Junzheng, δήλωσε ότι η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας αναπτύσσει ισχυρή δυναμική.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, ο Junzheng αναφέρθηκε στη συνεργασία της Κίνας με την Ελλάδα στη μετά τον Covid εποχή που περιλαμβάνει κοινές δράσεις σε τομείς όπως ο τουρισμός, η εκπαίδευση και το εμπόριο.

Ενδεικτικά, ο Junzheng στάθηκε στα λειτουργικά έσοδα του λιμανιού του Πειραιά, που διαχειρίζεται και ανήκει κατά πλειοψηφία η κινεζική εταιρεία COSCO,  τα οποία αναμένεται να φθάσουν τα 145,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 28,02%.

Ο πρέσβης αναφέρθηκε επίσης σε ένα κοινό σχέδιο δράσης για την περίοδο 2022-2024 που υπογράφηκε πέρυσι μεταξύ των δύο χωρών, στο πλαίσιο του οποίου η Ελλάδα και η Κίνα συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ενίσχυση των τουριστικών ροών, τις στοχευμένες προωθητικές ενέργειες, την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την τόνωση επενδύσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Αναφερόμενος στα ταξίδια και την απόφαση της Κίνας να χαλαρώσει τους περιορισμούς του Covid-19, δήλωσε πως «το βάρος» της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει πλέον μετατοπιστεί από την πρόληψη και τον έλεγχο στην ιατρική περίθαλψη, έτσι ώστε «να διατηρήσουμε μια γραμμή άμυνας για την προστασία της υγείας και την πρόληψη σοβαρών ασθενειών».

«Για να καταστεί η μετακίνηση Κινέζων και αλλοδαπών πιο βολική, ασφαλής, εύρυθμη και αποτελεσματική, η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει ειδικά ένα προσωρινό σχέδιο μέτρων, το οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί στις 8 Ιανουαρίου 2023», ολοκλήρωσε.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024