Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Κύπρος αναζητά αεροπορικές συνδέσεις με Αραβικές χώρες, Καζακστάν και Κίνα
Αερομεταφορές

Η Κύπρος αναζητά αεροπορικές συνδέσεις με Αραβικές χώρες, Καζακστάν και Κίνα

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου συζητά με χώρες του Αραβικού Κόλπου καθώς και με την Κίνα, επιδιώκοντας να δημιουργηθεί γραμμή αεροπορικής σύνδεσης ή να ενισχυθούν οι ήδη υφιστάμενες αεροπορικές συνδέσεις προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου αναζητά αεροπορική σύνδεση με σε μια προσπάθεια να στηριχθεί και να ενισχυθεί περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της Κύπρου. Την ίδια ώρα το υπουργείο προβληματίζεται να ζητήσει την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών για να επιτευχθεί η φιλελευθεροποίηση των πτήσεων από διάφορες μεγάλες πόλεις της Ρωσίας, όπως είναι η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με το Inews.com.cy, σε δηλώσεις στη Λάρνακα και κληθείς να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα, ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είπε ότι “το υπουργείο, πολύ τολμηρά και αποφασιστικά, προωθεί πολιτική ανοικτών αιθέρων και προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε καταφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα όπως να απελευθερώσουμε εντελώς τον τομέα των αερομεταφορών με την Ουκρανία που είναι μια μεγάλη αγορά για την Κύπρο. Επίσης καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό να επιμηκύνουμε τη χρονική περίοδο που επιτρέπονται οι ναυλωμένες πτήσεις από τη Ρωσία, αλλά δεν έχουμε καταφέρει ακόμα το στόχο της πλήρους απελευθέρωσης καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου με τη ρωσική αγορά που είναι ένας βασικός μας στόχος.

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών έχει απευθυνθεί επίσημα με δύο επιστολές μας και με προσωπικές μου παρεμβάσεις προς τη ρωσική αγορά και προς τους Ρώσους επισήμους, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει η ανταπόκριση που θα επιθυμούσαμε. Για να υπάρξει απελευθέρωση θα πρέπει και οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η διαδικασία αυτή”.

Ο κ. Μητσόπουλος δήλωσε ακόμη: “Από δικής μας πλευράς δεν υπάρχει καμία απολύτως ένσταση, αναστολή ή επιφύλαξη. Δυστυχώς όμως υπάρχει μια πολιτική προστατευτισμού από το ρωσικό κράτος προς κάποιους παραδοσιακούς αερομεταφορείς που δεν μας επιτρέπει να απελευθερώσουμε τις πτήσεις στο βαθμό που θα το επιθυμούσαμε. Όμως βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση και με το Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων και με άλλους φορείς από το τομέα της τουριστικής βιομηχανίας προκειμένου να γίνει εφικτός αυτός ο στόχος”.

Ο Κύπριος υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων έδωσε ως παράδειγμα το Καζακστάν που είναι, όπως είπε, ένας μεγάλος στόχος και πρόσθεσε: “Δουλεύουμε επίσης με χώρες του Αραβικού Κόλπου καθώς και με την Κίνα, επιδιώκοντας να ανοίξουμε μια γραμμή αεροπορικής σύνδεσης με αυτές τις χώρες, ή να ενισχύσουμε τις ήδη υφιστάμενες αεροπορικές συνδέσεις προκειμένου να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024