Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Λεμεσός στους ρυθμούς της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού
Κύπρος

Η Λεμεσός στους ρυθμούς της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού

Στα πλαίσια των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου), η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού (ΕΤΑΛ), προσφέρει εκίνη την ημέρα, την ευκαιρία σε ξένους επισκέπτες να ξεναγηθούν δωρεάν στο κέντρο της πόλης.

Το Σαββατοκύριακο, 27 και 28 Σεπτεμβρίου η Λεμεσός γιορτάζει την Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού με σειρά εκδηλώσεων που στόχο έχουν να αναδείξουν το πλούσιο και πολυδιάστατο τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Στα πλαίσια των εορτασμών, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού (ΕΤΑΛ), προσφέρει το Σάββατο, την ευκαιρία σε ξένους επισκέπτες να ξεναγηθούν δωρεάν στο κέντρο της πόλης, στα αγγλικά και ρωσικά, σε ένα περίπατο που διαρκεί 90 λεπτά και προσφέρει μια γεύση από την ιστορία και παράδοση της. Οι ξεναγήσεις αρχίζουν στις 9.30, 11.00 και 17.00 από το Μεσαιωνικό Κάστρο Λεμεσού.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού, την ίδια μέρα το κοινό θα έχει ελεύθερη είσοδο στο Παττίχειο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο – Κέντρο Μελετών Λεμεσού και στο Θεατρικό Μουσείο.

Το βράδυ ο Δήμος Λεμεσού προγραμματίζει Μεσαιωνική Πανήγυρη με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην Α’ Δημοτική Αγορά και στην πλατεία Α’ Δημοτικής Αγοράς από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 10 μ.μ. Το κοινό θα ταξιδέψει στα χρόνια του Μεσαίωνα με Βασιλική πομπή, Μεσαιωνικούς χορούς και μουσική, επίδειξη ξιφασκίας, επίδειξη με φωτιές, εκδηλώσεις για παιδιά, βόλτες με γαϊδουράκια και άμαξα και παραδοσιακή αγορά.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων Κυπριακή Παραδοσιακή Εκδήλωση την Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο Γερμασόγειας, με Κυπριακούς χορούς και τραγούδια, χορευτική επίδειξη ‘Ποτήρια’, ‘Δρεπάνι’, ‘Τατσιά’ και αναπαράσταση παραδοσιακού Κυπριακού Γάμου. Λαϊκοί τεχνίτες θα παρουσιάζουν τα έργα τους ενώ στον εξωτερικό χώρο θα υπάρχει αγορά παραδοσιακών και χειροποίητων προϊόντων. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού με την υποστήριξη του ΚΟΤ και του Δήμου Γερμασόγειας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024