Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ Μακεδονία παρούσα στο Διεθνές Φεστιβάλ Oινογευσίας στην Ιταλία
Οινοτουρισμός

Η Μακεδονία παρούσα στο Διεθνές Φεστιβάλ Oινογευσίας στην Ιταλία

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ παρουσιάστηκε από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο πλούτος των οινικών γεύσεων της περιοχής, ενώ προβλήθηκαν και οι ιδιαίτεροι πολιτιστικοί δεσμοί που έχει η Κεντρική Μακεδονία με την Κάτω Ιταλία, τη Μεγάλη Ελλάδα, όπου και διεξαγόταν το φεστιβάλ.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Oινογευσίας που πραγματοποιήθηκε στη Matera της Ιταλίας. Στο Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως 7 Μαρτίου 2002, συμμετείχαν κυρίως οινοποιεία της Ιταλίας, αλλά και της Σερβίας και της Ελλάδας, ενώ η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ παρουσιάστηκε από τους εκπροσώπους της περιφέρειας ο πλούτος των οινικών γεύσεων της περιοχής, ενώ προβλήθηκαν και οι ιδιαίτεροι πολιτιστικοί δεσμοί που έχει η Κεντρική Μακεδονία με την Κάτω Ιταλία, τη Μεγάλη Ελλάδα, όπου και διεξαγόταν το φεστιβάλ. Επίσης παρουσιάστηκαν και προβλήθηκαν τουριστικά τα οινοποιεία και οι εξαιρετικοί οίνοι της Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε οινογευσία από ειδικούς σομελιέ και σεφ, αλλά και από το κοινό, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκε και η περιοχή ως τουριστικός προορισμός σε τοπικούς δημοσιογράφους.

Στο περιθώριο του φεστιβάλ η ελληνική αποστολή συμμετείχε σε συναντήσεις που διοργάνωσε το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο με τον Δήμο, το Επιμελητήριο και την Επαρχία της Matera, την Περιφέρεια της Basilicata, καθώς και το ελληνικό προξενείο της περιοχής.

Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και οι Δήμοι Κατερίνης, Βέροιας και Παιονίας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΘ κ. Κωστή Χαντζαρίδη και τον διευθυντή Μάρκετινγκ κ. Γρηγόρη Τούλια τόσο η τουριστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης όσο και η δυναμική και οι προοπτικές της περιοχής σε σχέση με τον οινοτουρισμό.

“Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στοχευμένα σε ένα εξειδικευμένο Φεστιβάλ στη Matera της Ιταλίας, προβάλλοντας μία εναλλακτική μορφή τουρισμού, όπως είναι ο οινοτουρισμός, που προσφέρει μεγάλη ποικιλία οίνων, επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής, καθώς και βιωματικές εμπειρίες στους επισκέπτες καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Επίσης με τις επαφές της ελληνικής αποστολής με τους τοπικούς φορείς, δημιουργήθηκαν οι πρώτες βάσεις για μια μελλοντική συνεργασία με μία περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιδιαίτεροι δεσμοί”, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος.

“Οι οινικές εξερευνήσεις είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στον τουρισμό και η Θεσσαλονίκη διαθέτει στην φαρέτρα της μία παράδοση αιώνων στην αμπελοκαλλιέργεια. Έχουμε πρωτοπόρους οινοποιούς με σύγχρονο όραμα που είναι οι ιδανικοί πρεσβευτές για τον τουρισμό. Σκοπός του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης είναι η συνεχής προβολή του προορισμού μέσα από εκθέσεις, festivals, workshops και εκδηλώσεις προώθησης, προκειμένου να διατηρήσει ‘ζωντανό’ το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου” δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

05/12/2022
02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022