Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ παγκόσμια προβολή της Αρχαίας Ολυμπίας, αναπτυξιακή προοπτική για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Περιφέρεια

Η παγκόσμια προβολή της Αρχαίας Ολυμπίας, αναπτυξιακή προοπτική για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σε διαβούλευση με τους φορείς η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) στον άξονα Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία.

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) στον άξονα Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο που μπορεί να συσπειρώσει τους Δήμους, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ερευνητικούς φορείς και την κοινωνία πολιτών, ώστε να υλοποιηθεί ένα πολυθεματικό και πολυτομεακό σχέδιο με στοχευμένες παρεμβάσεις που θα επιφέρουν βιώσιμα αποτελέσματα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ανάπτυξη της περιοχής.

Σήμερα, παρουσιάστηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο σε ανοικτή εκδήλωση δημόσιας διαβούλευσης, το σχέδιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την εφαρμογή της ΟΧΕ ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020, που αφορά στον άξονα Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία.

“Είναι προφανής η ανάγκη της ενεργούς συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, ώστε να διαμορφωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα αυτές οι στρατηγικές. Χρειαζόμαστε τις προτάσεις όλων ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όλες αυτές οι τοπικές ανάγκες και να αξιοποιηθούν καλύτερα οι διατιθέμενοι πόροι”, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας σημειώνοντας ότι “στην περίπτωση της Αρχαίας Ολυμπίας και του Κατακόλου, η ίδια η φύση του προορισμού επιβάλλει και προδιαθέτει εθνικές και διεθνείς συνεργασίες, ειδικά εφόσον ο πυρήνας της στρατηγικής θα σχετίζεται με την παγκόσμια προβολή της Αρχαίας Ολυμπίας”. Και κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας: “Ως Περιφερειακή Αρχή, ενώνουμε πόρους και δυνάμεις σε ένα αναπτυξιακό όραμα που θα φέρει τη Δυτική Ελλάδα στο 2020”.

Στη σημερινή εκδήλωση, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσίασε το εγχείρημα των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020, τι περιλαμβάνει αυτό, καθώς και τα οφέλη που μπορεί να προσφερθούν στην τοπική κοινωνία με δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, έξυπνης εξειδίκευσης, ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.

Ειδικότερα για τον άξονα Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία προτείνεται η διαμόρφωση μιας ενιαίας ταυτότητας και σχετικών δράσεων διεθνούς προβολής, θεματικών διαδρομών και γεγονότων, ανάδειξης, προβολής και δικτύωσης των πολιτιστικών πόρων, εξυγίανση και αναβάθμιση της παράκτιας ζώνης του Πύργου κ.ά.

Στην εκδήλωση, εκτός από τον κ. Κατσιφάρα, την παρουσίαση έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κα Άλκηστις Σταθοπούλου.

Επιπλέον, παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ.κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, Οικονομικών Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, περιφερειακοί σύμβουλοι της Ηλείας, γενικοί διευθυντές και στελέχη της Περιφέρειας και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμης Κοτζιάς, Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής, Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Διονύσης Μπαλιούκος, ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο πρόεδρος ΤΕΕ Ηλείας κ. Βασίλης Κανελλόπουλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ο πρόεδρος ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλης Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Λεωνίδας Βαρουξής, εκπρόσωποι παραγωγικών μονάδων, ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, συλλόγων, φορέων κ.ά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

03/02/2023
02/02/2023
01/02/2023
31/01/2023
30/01/2023