Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτελεί ιδανικό προορισμό για τον εσωτερικό τουρισμό
Εκθέσεις

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτελεί ιδανικό προορισμό για τον εσωτερικό τουρισμό

'Ο εσωτερικός τουρισμός, μετά από τα χρόνια της οικονομικής ύφεσης, έχει ανάγκη τόνωσης και προώθησης. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τα δεκάδες νησιά της, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τον εσωτερικό τουρισμό, δεδομένου ότι μπορεί να δώσει πολλές δυνατότητες και επιλογές', δήλώσε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Με συγκριτικό της πλεονέκτημα τη μοναδικότητα καθενός από τα νησιά της, ως ξεχωριστού ταξιδιωτικού προορισμού, ιδανικού για τουρισμό εμπειρίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με περισσότερα από 20 νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων στη νέα τουριστική έκθεση, εσωτερικού τουρισμού την Greek Travel Show (Ελληνικές Διακοπές), που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά φέτος  από τις 19 έως τις 21 Μαΐου του 2017, στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών “Helexpo Maroussi”, από τη ΔΕΘ-Helexpo. Η νέα διοργάνωση θα αποτελέσει την B2C (Business to Consumer) εκδοχή της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, η οποία πραγματοποιείται εδώ και 32 χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Για 1η φορά στην Ελλάδα, δημιουργείται μια έκθεση τουριστικής εμπειρίας, που απευθύνεται στους Έλληνες τουρίστες. Με την ανάδειξη της τουριστικής εμπειρίας, στοχεύει στην ανάπτυξη μιας βιωματικής σχέσης μεταξύ προορισμού και επισκέπτη. Επιτυγχάνεται έτσι υψηλή αναγνωρισιμότητα, αυξάνεται η εμπιστοσύνη και δημιουργείται πρόθεση επίσκεψης για τον προορισμό, χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν ιδιαίτερα τα μικρότερα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε μια περίοδο κατάλληλη για τον προγραμματισμό των καλοκαιρινών διακοπών.

Οι στόχοι της Greek Travel Show είναι να δώσει τη δυνατότητα σε τουριστικές επιχειρήσεις και φορείς να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, πετυχαίνοντας άμεσες πωλήσεις στο ευρύ κοινό, αλλά και να ενημερώσει, λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν, τους δυνητικούς ταξιδιώτες για τα τουριστικά πακέτα και τις προσφορές ελκυστικών τιμών από τους εκθέτες.
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τουριστικούς προορισμούς, να γνωρίσουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, να ψυχαγωγηθούν και να προγραμματίσουν τις διακοπές τους.

Η Greek Travel Show θα πλαισιώνεται και από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων θα δοθεί η δυνατότητα στους τουριστικούς φορείς, να αναπτύξουν μια πληθώρα ενημερωτικών πολιτιστικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων, προκειμένου να γίνουν ακόμη πιο ελκυστικοί στους λάτρεις των ελληνικών διακοπών.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις της Greek Travel Show 2017 ενδεικτικά θα περιλαμβάνουν:

  • Πολιτιστικές δράσεις και έθιμα από όλη την Ελλάδα
  • Γαστρονομικές παρουσιάσεις από ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς
  • Eνημερωτικές συζητήσεις με αντικείμενο το τουριστικό marketing
  • Παρουσιάσεις τουριστικών προορισμών σε δημοσιογράφους και bloggers

Μάλιστα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν αεροπορικά εισιτήρια, ταξίδια, διαμονές σε ξενοδοχεία και πολλά άλλα δώρα.

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε σχετικά με το Greek Travel Show: “Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οργανώνεται στη χώρα μας μια έκθεση που απευθύνεται στους Έλληνες τουρίστες. Ο εσωτερικός τουρισμός, μετά από τα χρόνια της οικονομικής ύφεσης, έχει ανάγκη τόνωσης και προώθησης. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τα δεκάδες νησιά της, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τον εσωτερικό τουρισμό, δεδομένου ότι μπορεί να δώσει πολλές δυνατότητες και επιλογές. Εργαζόμαστε εντατικά και με σχέδιο και προς αυτήν την κατεύθυνση. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για μια εξαιρετική παρουσία στο  Greek Travel Show. Είναι επίσης σημαντικό ότι, πλέον, κάθε τουριστική έκθεση, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη γαστρονομία. Η περιφέρειά μας, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, έχει ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, που ενισχύει και εμπλουτίζει το τουριστικό  προϊόν”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/01/2023
25/01/2023
24/01/2023
23/01/2023
20/01/2023