Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΗ Ρόδος στις νέες προκλήσεις της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης
Αειφόρος τουρισμός

Η Ρόδος στις νέες προκλήσεις της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης

Διάλεξη με τον συγγραφέα και διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Αγαπητό Ξάνθη.

Ο εκπαιδευτικός Όμιλος Anko, πιστός στο όραμά του για την ποιοτική βελτίωση του τουριστικού κλάδου, διοργανώνει διάλεξη με κεντρικό ομιλητή τον συγγραφέα και διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Αγαπητό Ξάνθη με θέμα “Η Ρόδος στις νέες προκλήσεις της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης”.

Ο εισηγητής με την μακρόχρονη ενασχόληση του με τον τουρισμό, ως προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού και με την διάχυτη ευαισθησία του για τα τοπικά δρώμενα, θα μας παρουσιάσει μια άκρως ενδιαφέρουσα και μοναδική διάλεξη, ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις του και τις προτάσεις του για το κρίσιμο θέμα της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού μας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια επιστημονική προσέγγιση σε αυτό το κρίσιμο θέμα αποτελούμενη από τις παρακάτω ενότητες:

  • Η έννοια της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης
  • Η Ρόδος στην πορεία της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης
  • Σκέψεις για εναλλακτικές μορφές τουρισμού
  • Μια “εικόνα” για όλα τα Δωδεκάνησα
  • Το ταξίδι ως τέχνη
  • Οι σύγχρονες απειλές στο τουριστικό προϊόν
  • Πρόταση

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων στην σχολή στην Ρόδο, το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 11:00. Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας έπειτα από την κράτηση θέσης μέσω της ιστοσελίδας anko.edu.gr.

Ο Αγαπητός Ξάνθης κατέχει μεταδιδακτορικό τίτλο και είναι διδάκτωρ σε δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το συγγραφικό του έργο αριθμεί ήδη δυο βιβλία, “Η τουριστική ανάπτυξη και τα ηθικά δίλημμα της-μια εφαρμογή στο νησί των Ιπποτών” (2020) και “Η επαναστάτη στου ωραίου- από την πράξη στην επιτυχία” (2021) από τις Εκδόσεις Παπαζήση. Ως πνεύμα ανήσυχο έχει συχνή αρθρογραφία στον τοπικό τύπο συνεχίζοντας να προβάλει τους προβληματισμούς αλλά και τις προτάσεις του, με γνώμονα την κοινωνική και πολιτισμική ευημερία του τόπου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024