Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήIδιωτική πρωτοβουλία για την προώθηση των Ζαγοροχωρίων
Προώθηση προορισμού

Iδιωτική πρωτοβουλία για την προώθηση των Ζαγοροχωρίων

Το Zagori Excellence Network (ZEN) είναι ένα δίκτυο επιχειρήσεων, οι οποίες θα λειτουργούν ως affiliation, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου (Δήμοι Ζαγορίου και Ιωαννίνων) και έχουν ως κοινό στόχο την ενίσχυση της περιοχής και την προώθηση της ως δυναμικό τουριστικό προορισμό, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση προχώρησαν 18 επιχειρήσεις από την περιοχή των Ζαγοροχωρίων για την από κοινού προώθηση της περιοχής τους αλλά και των επιχειρήσεών τους με ένα συνεκτικό τρόπο. Οι εν λόγω επιχειρήσεις (14 ξενοδοχεία, δύο εστιατόρια και δύο εταιρείες δραστηριοτήτων) συνέστησαν το Δίκτυο Αριστείας Ζαγορίου που θα επικοινωνηθεί με το αγγλικό του όνομα “Zagori Excellence Network – ΖΕΝ“, λόγω του σημαντικού βαθμού εξωστρέφειας που θα έχει.

Το Zagori Excellence Network (ZEN) είναι ένα δίκτυο επιχειρήσεων, οι οποίες θα λειτουργούν ως affiliation, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου (Δήμοι Ζαγορίου και Ιωαννίνων) και έχουν ως κοινό στόχο την ενίσχυση της περιοχής και την προώθησή της ως δυναμικό τουριστικό προορισμό, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία διέπεται από την κοινή στρατηγική αλληλεπίδρασης με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής, τη θετική συμβολή στην οικονομία της τοπικής κοινωνίας και την εξασφάλιση αμοιβαίων οφελών για τα μέλη του καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.

Η αποστολή του ZEN είναι διττή: από τη μία πλευρά να αποτελέσει μια κοινή προσπάθεια προώθησης και ανάδειξης του Ζαγορίου ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, όχι μόνο την χειμερινή περίοδο αλλά καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Από την άλλη πλευρά, να αποκτήσει μια αυτοτελή δυναμική και να δύναται να προωθήσει τις επιχειρήσεις-μέλη του, μέσα από την αναγνώριση του ίδιου ως τη σύμπραξη των κορυφαίων επιχειρήσεων της περιοχής.

Όπως σημείωνει ο κ. Βασίλης Κατσούπας, πρόεδρος του Δικτύου “το όραμα του ΖΕΝ είναι η δημιουργία ενός πλέγματος επιχειρήσεων, τοπικών και περιφερειακών φορέων, στη βάση της συνεργασίας και της ανάπτυξης συνεργειών με στόχο την ανάδειξη του Ζαγορίου ως τον κορυφαίο προορισμό διακοπών μέσα από την πραγματική βελτίωση της παροχής υπηρεσιών και της προσφοράς μοναδικών εμπειριών στους επισκέπτες του Ζαγορίου”.

Το αμέσως προσεχές διάστημα το Zagori Excellence Network θα ανακοινώσει σειρά καινοτόμων δράσεων για την προώθηση της περιοχής σε Ελλάδα και εξωτερικό με έμφαση, στην ισραηλινή,γαλλική και γερμανική αγορά.

Tη διαχείριση, προβολή και προώθηση του νεοσύστατου αυτού affiliation έχει αναλάβει η The Synergies Project  των κ.κ. Κωνσταντίνου Καπόπουλου, Δημήτρη Ντόκορου και Δημήτρη Μαζιώτη με εξειδίκευση στον τομέα Destination Development & Management. Όπως σημειώνει ο κ. Μαζιώτης “η δημιουργία του ZEN – Zagori Excellence Network δείχνει το δρόμο και σε άλλους προορισμούς και περιοχές ανά την Ελλάδα, για τη σημασία της λήψης πρωτοβουλιών από τις ίδιες τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό και τη δυνατότητά τους να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους προς τον επισκέπτη. Ταυτόχρονα καταδεικνύει τη δυναμική τους  στην ανάδειξη και προβολή μιας περιοχής μέσω της υιοθέτησης ενός ευέλικτου σχεδίου δράσης μακριά από την αναπόφευκτη γραφειοκρατία κρατικών και περιφερειακών δομών”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024