Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΊδρυση γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού στο Δήμο Γόρτυνας
Περιφέρεια

Ίδρυση γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού στο Δήμο Γόρτυνας

Βασικό αντικείμενο της δημιουργίας γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού στο Δήμο Γόρτυνας είναι η καταγραφή της υλικής και άυλης κληρονομιάς του δήμου.

Πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην πολιτιστική και τουριστική ανάδειξη της περιοχής ευθύνης του προχωρεί ο Δήμος Γόρτυνας, με τη δημιουργία γραφείου, που θα στελεχωθεί με επιστημονικό προσωπικό από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, σε συνεργασία με την “Αλληλεγγύης Κρήτης”.

Βασικό αντικείμενο της εν λόγω δομής είναι η καταγραφή της υλικής και άυλης κληρονομιάς του δήμου, δηλαδή των τεκμηρίων της πολιτιστικής πορείας της περιοχής από τα προϊστορικά μέχρι τα νεότερα χρόνια, όπως για παράδειγμα αρχαιολογικές θέσεις, μοναστήρια, λαογραφία του τόπου κ.λπ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το υλικό θα αξιοποιηθεί για την κατασκευή ψηφιακής βάσης δεδομένων, για την έκδοση έντυπου υλικού τουριστικής προβολής του Δήμου, αλλά και για την ανάδειξη πολιτιστικών διαδρομών για συμβατικό και εναλλακτικό-θεματικό τουρισμό. Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς φορείς, προβλέπεται ο σχεδιασμός και η εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχουν ως στόχο τη βαθύτερη γνωριμία των μαθητών με τη συλλογική μνήμη του τόπου και τους ανθρώπους του.

Ταυτόχρονα, μέλημα της ομάδας είναι ο εμπλουτισμός της ήδη υπάρχουσας διαδικτυακής σελίδας του δήμου (gortyna.gov.gr) με πληροφορίες, καθώς και φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό από γωνιές και ανθρώπους του τόπου.

Η επιστημονική ομάδα απαρτίζεται από αρχαιολόγους, γραφίστρια και ειδικό σε θέματα τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024