Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΗμερίδα και ανοικτό σεμινάριο για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης
Ημερίδες

Ημερίδα και ανοικτό σεμινάριο για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Κατά τη διάρκεια ημερίδας για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης στις 8 Μαΐου, θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων μεγάλης έρευνας σχετικά με την εικόνα και την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Τομέας Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Φιλοξενίας) και τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα και εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, την Πέμπτη 8 Μαΐου στις 15:30. Η ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, θα εξετάσει -μεταξύ άλλων- την ένταξη της υπαίθρου στο city break, διερευνώντας την “άλλη Θεσσαλονίκη”.

Στην ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού και δημοσίων σχέσεων κ. Σπύρος Πέγκας. Η είσοδος στην ημερίδα και στο σεμινάριο είναι ελεύθερη για το κοινό, και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η εργασίες της ημερίδας θα ξεκινήσουν με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων μεγάλης έρευνας σχετικά με την εικόνα και την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού από τον επιστημονικό υπεύθυνο του έργου καθηγητή δρ. Ευάγγελο Χρήστου και την ερευνητική του ομάδα (κ.κ. Κυριακή Κουντουργιάννη και Φωτεινή Μποτίτση). Η έρευνα εκπονήθηκε κατά τους τελευταίους δύο μήνες από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από διάφορους ομιλητές που θα εκπροσωπήσουν διαφορετικούς κλάδους, όπως η κα Χρύσα Γρανούζη (πρόεδρος τουρισμού του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης), η κα Αθανασία Καράμαλη (υπεύθυνη πωλήσεων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γυναικών “Άγιος Αντώνιος), η κα Λία Παπαδράγκα (υπεύθυνη επικοινωνίας του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα), η δρ. Ελένη Μαλούπα (διευθύντρια ινστιτούτων φυτικής παραγωγής ΕΛΓΟ Δήμητρα) και η κα Μαρία Εμμανουλίδου (υπεύθυνη κατεύθυνσης αγροτικού τουρισμού στο Κολλέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης).

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος της ημερίδας θα ακολουθήσει η πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, στο οποίο οι καθηγητές του Τομέα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Φιλοξενίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δρ. Ευάγγελος Χρήστου και δρ. Φώτης Κιλιπίρης θα αναπτύξουν αντίστοιχα θέματα που σχετίζονται με το σύγχρονο τουριστικό μάρκετινγκ και τις προσωπικές επικοινωνιακές δεξιότητες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024