Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚ. Μπακογιάννης: 'Στόχος μας, οι τουρίστες να μένουν περισσότερες μέρες στην Αθήνα'
City break

Κ. Μπακογιάννης: 'Στόχος μας, οι τουρίστες να μένουν περισσότερες μέρες στην Αθήνα'

'Έχει ολοκληρωθεί ένας κύκλος διαβούλευσης και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα φέρουμε κανονιστική απόφαση για τη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων, ώστε να μπορούν να σταθμεύουν χωρίς να κλείνουν τους δρόμους', είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Σε συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στον ΣΚΑΙ 100,3, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρθηκε στα ελπιδοφόρα μηνύματα που εκπέμπονται από την αγορά για τον τουρισμό στην πρωτεύουσα, υπογραμμίζοντας ότι η τουριστική κίνηση έχει ανοδική τροχιά, γεγονός που δεν συνοδεύεται, φυσικά, μόνο από χαμόγελα, αλλά και από περισσότερες ευθύνες.

“Φέτος φαίνεται ότι θα ξεπεράσουμε το τουριστικό ρεκόρ του 2019, όμως το σημαντικότερο είναι ότι οι τουρίστες που έρχονται στην πόλη μας, σύμφωνα με τις έρευνες, φεύγουν ικανοποιημένοι. Αυτό σημαίνει, όμως, ότι θα πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας, καθώς ο στόχος μας είναι να διευρύνουμε και τις μέρες που παραμένει στην πόλη μας ένας επισκέπτης, από 2,5 με 3 που είναι σήμερα σε 3,5 με 4”, ανέφερε χαρακτηριστικά,προσθέτοντας μάλιστα ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος απαιτείται “περισσότερη δουλειά από εμάς, περισσότερες υπηρεσίες και υποδομές. Αυτά δηλαδή που έχει ανάγκη και ο μόνιμος κάτοικος της Αθήνας”.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Δήμος προχωρά στην υλοποίηση μιας πολυεπίπεδης παρέμβασης που οδηγεί στην ανάδειξη της Ακαδημίας Πλάτωνος, αλλά και στη δημιουργία του Μουσείου της πόλης των Αθηνών. “Η Ακαδημία Πλάτωνος είναι ξακουστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Από τα βάθη του Τέξας μέχρι τα βάθη της Κίνας. Κι όμως, σήμερα δεν έχει την επισκεψιμότητα που θα μπορούσε να έχει. Ξεκινάμε, λοιπόν, ένα μεγάλο έργο, ώστε αυτός ο εμβληματικός χώρος να γίνει προορισμός, να μην περιορίζεται η τουριστική κίνηση μόνο πέριξ της πλατείας Συντάγματος, της Πλάκας και της Ακρόπολης. Το Υπουργείο Πολιτισμού θα κάνει τις αρχαιολογικές εκσκαφές, εμείς την ανάπλαση του πάρκου, ενώ παράλληλα θα τρέξουμε και το διαγωνισμό για να δημιουργήσουμε το Μουσείο της πόλης των Αθηνών”.

Σε ερώτηση σχετικά με την καθαριότητα στην πόλη, ένα θέμα που απασχολεί τόσο τους μόνιμους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, ο Δήμαρχος τόνισε ότι “η Αθήνα σήμερα είναι πιο καθαρή από ό,τι ήταν τα τελευταία αρκετά χρόνια”, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά. Περιγράφοντας, τον νέο τρόπο που ‘δουλεύεται’ σήμερα η πόλη, επισήμανε ότι έχει αλλάξει ριζικά η φιλοσοφία που καθαρίζονται το κέντρο και οι γειτονιές της, καθώς οι άνθρωποι του δήμου δεν μένουν μόνο στο άδειασμα των κάδων. “Η Αθήνα θέλει νερό, σαπούνι, θέλει και απολύμανση κατά τη διάρκεια της πανδημίας” είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή ανανέωσε τον εξοπλισμό, αναδιοργάνωσε τις υπηρεσίες της, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει την τοποθέτηση 45 υπόγειων κάδων στις γειτονιές και το κέντρο της πόλης.

Έρχεται απόφαση για τη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες που έχει προβεί ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να μπει τέλος στις αρρυθμίες που προκαλούν στο κέντρο της πόλης τα τουριστικά λεωφορεία, ο δήμαρχος σημείωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα που θα διευθετηθεί άμεσα, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα κατατεθεί το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα λύνει οριστικά το θέμα της στάθμευσής τους. “Έχουμε ολοκληρώσει ένα κύκλο διαβούλευσης και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα φέρουμε κανονιστική απόφαση για τη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων, ώστε να μπορούν να σταθμεύουν χωρίς να κλείνουν τους δρόμους”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/09/2022
27/09/2022
26/09/2022
23/09/2022
22/09/2022