Τελευταία νέα
HomeΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΚήρυξη της Κρήτης ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού από τη Βρετανία
Περιφέρεια

Κήρυξη της Κρήτης ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού από τη Βρετανία

Το άνοιγμα του τουρισμού στο Ηράκλειο δεν ήταν ανεπιτυχές, αφού τα κρούσματα που εντοπίστηκαν δε σχετίζονταν σε μεγάλο βαθμό στις αφίξεις ξένων επισκεπτών, αλλά κυρίως στη διακίνηση του εσωτερικού τουρισμού.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Τουρισμό κ. Μάνο Κόνσολα και τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κα Βίκυ Λοΐζου, είχε το πρωί της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Στο επίκεντρο της συζήτησης οι συνέπειες που έχει προκαλέσει στην τουριστική οικονομία η πανδημία του COVID-19, αλλά και ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου, “είχαμε μια πολύ χρήσιμη συζήτηση για τα μέτρα  που λαμβάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξει τις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού που έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες από την κρίση του κορωνοϊού”. Παράλληλα ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη φετινή δύσκολη χρονιά, επισημαίνοντας ότι το άνοιγμα του τουρισμού στο Ηράκλειο δεν ήταν ανεπιτυχές, αφού τα κρούσματα που εντοπίστηκαν δε σχετίζονταν σε μεγάλο βαθμό στις αφίξεις ξένων επισκεπτών, αλλά κυρίως στη διακίνηση του εσωτερικού τουρισμού.

Ο υφυπουργός Τουρισμού από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξισορρόπηση που υπήρξε σχετικά με τα κρούσματα, αναφέροντας ότι δεν είναι τυχαία η κήρυξη της Κρήτης ως ασφαλής προορισμός από τη Βρετανία. Ο κ. Κόνσολας χαρακτήρισε βιώσιμο το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου για τον τουρισμό, σημειώνοντας ότι βρίσκεται εδώ για να το στηρίξει. Η κα Λοΐζου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη θετική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και υπουργείου συμπληρώνοντας ότι είναι απαραίτητη για την σωστή προετοιμασία της επόμενης μέρας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο δήμαρχος επανέφερε το θέμα ολοκλήρωσης της νομοθετικής ρύθμισης για την αποχωροθέτηση του Κόλπου του Δερματά από τουριστικός λιμένας, προκειμένου να προχωρήσουν οι μελέτες για τη Μαρίνα στο Παγκρήτιο Στάδιο. Τόσο ο υφυπουργός Τουρισμού όσο και η γενική γραμματέας διαβεβαίωσαν ότι γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα και ότι υπάρχει βούληση για την επίλυσή του, μάλιστα όπως είπε ο κ. Κόνσολας υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, ο αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα Τουρισμού κ. Γιώργος Σισαμάκης και η γενική γραμματέας του Δήμου κα Ευγενία Στυλιανού, o εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Χρονάκης κ.ά.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/09/2022
22/09/2022
21/09/2022
20/09/2022
19/09/2022