Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίKongres magazine Meetologue 2019: Η Θεσσαλονίκη στους 10 κορυφαίους L-destinations
MICE

Kongres magazine Meetologue 2019: Η Θεσσαλονίκη στους 10 κορυφαίους L-destinations

Η Θεσσαλονίκη το 2019 καταλαμβάνει για πρώτη φορά την 8η θέση, ανάμεσα σε πόλεις, όπως η Λιουμπλιάνα, η Χάγη, το Γκρατς, το Ζάγκρεμπ, η Κρακοβία, η Βενετία και η Μπρατισλάβα, με τους δείκτες που σχετίζονται με τις τουριστικές και συνεδριακές υποδομές της να αγγίζουν το άριστα πέντε.

Το σημαντικό για την ευρωπαϊκή MICE βιομηχανία περιοδικό “Kongres” δημοσίευσε για 10η συνεχή χρονιά τους δέκα κορυφαίους προορισμούς των “Meetologue 2019” στην κατηγορία L Destinations, που αφορά σε πόλεις με δυνατότητα φιλοξενίας συνεδρίων έως 2.000 ατόμων. Η αξιολόγηση πραγματοποιείται με βάση 75 διαφορετικά κριτήρια που καθιστούν δίκαιο το αποτέλεσμα της μεταξύ τους σύγκρισης. Οι διοργανωτές συνεδρίων εκτιμούν την εμπειρία, την αξία και την πρακτικότητα αυτού του οδηγού για την επιλογή συνεδριακών προορισμών.

Η Θεσσαλονίκη το 2019 καταλαμβάνει για πρώτη φορά την 8η θέση, ανάμεσα σε πόλεις, όπως η Λιουμπλιάνα, η Χάγη, το Γκρατς, το Ζάγκρεμπ, η Κρακοβία, η Βενετία και η Μπρατισλάβα, με τους δείκτες που σχετίζονται με τις τουριστικές και συνεδριακές υποδομές της να αγγίζουν το άριστα πέντε. Παράλληλα, υψηλή βαθμολογία λαμβάνουν οι φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι της πόλης, καθώς και η προβολή της.

“Αυτή η επιτυχία, όπως και η άνοδος της Θεσσαλονίκης στην κατάταξη πόλεων της ICCA για το 2018, με βάση διεθνή κριτήρια, επιβεβαιώνουν τη δυναμική του προορισμού”, σημειώνει το TCB (Thessaloniki Convention Bureau). “Η βελτίωση και των υπολοίπων δεικτών της αξιολόγησης αναμένεται να συμβάλλει στην άνοδο του προορισμού, καθιστώντας τον περισσότερο ανταγωνιστικό απέναντι σε πόλεις αντίστοιχης κατηγορίας και ελκυστικό σε νέες αγορές”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024