Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΚρουαζιερόπλοια ακύρωσαν προσεγγίσεις στη Μυτιλήνη
Κρουαζιέρα

Κρουαζιερόπλοια ακύρωσαν προσεγγίσεις στη Μυτιλήνη

Η 'ασφυξία' που έχουν προκαλέσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης οι χιλιάδες των μεταναστών και προσφύγων που καταφθάνουν καθημερινά από τα τουρκικά παράλια, οδήγησαν στην απόφαση ακύρωσης αφίξεων έξι κρουαζιερόπλοιων στο νησί. Τα κρουαζιερόπλοια, αντί της Μυτιλήνης, θα προσεγγίσουν το λιμάνι της Μύρινας Λήμνου.

Από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και μέχρι αύριο, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, ακυρώθηκαν έξι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων που είχαν προγραμματισθεί να γίνουν στη Μυτιλήνη και στον Μόλυβο με περίπου 5.000 περίπου. “Πρόκειται για ένα σοβαρό πλήγμα στην τοπική οικονομία, αλλά και μεσοπρόθεσμα μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στην τουριστική φήμη του νησιού, ιδιαίτερα στη σημαντική αγορά των επισκέψεων κρουαζιερόπλοιων” δήλωσε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο τουριστικός πράκτορας κ. Ηλίας Πίκουλος, ο οποίος και αντιπροσωπεύει το σύνολο των αφίξεων που ακυρώθηκαν. Τα κρουαζιερόπλοια αντί της Μυτιλήνης θα προσεγγίσουν το λιμάνι της Μύρινας Λήμνου.

Με αφορμή τις σημαντικότατες επιπτώσεις τής καθημερινά αυξανόμενης ροής προσφύγων και μεταναστών στην κοινωνική και οικονομική ζωή των νησιών, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού παρουσία του υπουργού κ. Νίκου Χριστοδουλάκη, του γενικού γραμματέα κ. Ηλία Ξανθάκου, του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γεράσιμου Ζαχαράτου, της προέδρου του ΕΟΤ κας Ελισάβετ Χατζηνικολάου και του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Νίκου Κατρακάζου.

Στη σύσκεψη καταγράφηκαν οι επιπτώσεις του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος στον τουρισμό των νησιών, τόσο την τρέχουσα περίοδο, όσο και την ερχόμενη τουριστική περίοδο, ο προγραμματισμός και η ανάληψη άμεσων μέτρων. Αποφασίστηκαν στοχευμένες δράσεις προβολής των νησιών που έχουν πληγεί, τόσο από το Υπουργείο Τουρισμού όσο και τον ΕΟΤ, με όλα τα πρόσφορα μέσα, καθώς επίσης και η άμεση παρουσία στη Λέσβο, τη Σάμο αλλά και νησιά του Νοτίου Αιγαίου του αναπληρωτή γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού και της προέδρου του ΕΟΤ, οι οποίοι σε συνεργασία με τους τοπικούς και επαγγελματικούς φορείς θα οργανώσουν το εν λόγω πρόγραμμα ειδικής τουριστικής προβολής.

“Προσπαθήσαμε, με πρώτη την περιφερειάρχη μας, να αναδείξουμε το πρόβλημα που προκαλείται στον τουρισμό ειδικά την ερχόμενη τουριστική περίοδο και να προτείνουμε άμεσες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες. Βρήκαμε άμεση ανταπόκριση από τον υπουργό, τον κ. Χριστοδουλάκη, αλλά και από τους υπόλοιπους υπηρεσιακούς παράγοντες” δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Νίκος Κατρακάζος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024