Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΆνοιξαν για το κοινό τα 7 Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Κύπρο
Κύπρος

Άνοιξαν για το κοινό τα 7 Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Κύπρο

default

Από τις 26 Νοεμβρίου 2022 έως και τις 15 Ιανουαρίου 2023 τα 7 Χριστουγεννιάτικα Χωριά είναι έτοιμα να καλωσορίσουν το κοινό σε Αγρό, Δερύνεια, Καλαβασό, Καλοπαναγιώτη, Κυπερούντα, Φικάρδου και στην Πόλη Χρυσοχούς.

Σε ένα μαγευτικό σκηνικό που στήθηκε στην πλατεία Παναγίας και στο υπαίθριο λαογραφικό μουσείο παραδοσιακών επαγγελμάτων, πραγματοποιήθηκε στη Δερύνεια, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, η επίσημη τελετή έναρξης των 7 Χριστουγεννιάτικων Χωριών από τον υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου κ. Σάββα Περδίο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους δήμαρχοι, προέδροι κοινοτικών συμβουλίων, βουλευτές, φορείς του τουρισμού, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος κόσμου.

Από τις 26 Νοεμβρίου 2022 έως και τις 15 Ιανουαρίου 2023 τα 7 Χριστουγεννιάτικα Χωριά είναι έτοιμα να καλωσορίσουν το κοινό. Χωριά θα λειτουργήσουν στον Αγρό, στη Δερύνεια, στην Καλαβασό, στον Καλοπαναγιώτη, στην Κυπερούντα, στο Φικάρδου και στην Πόλη Χρυσοχούς.

Η όλη πρωτοβουλία θα περιλαμβάνει ξύλινα σπιτάκια με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα προς πώληση, βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας, δραστηριότητες στη φύση (όπως περπάτημα σε μονοπάτια της φύσης και ποδηλασία), ξεναγήσεις στα χωριά και άλλες εκπλήξεις. Στον όλο σχεδιασμό έχουν ενταχθεί και εστιατόρια/καταλύματα της ευρύτερης περιοχής, τα οποία θα προσφέρουν εορταστικό μενού ή/και κυπριακό πρόγευμα, παρέχοντας έτσι την ευκαιρία σε πολλές γειτονικές κοινότητες να επωφεληθούν και εκείνες από τη διοργάνωση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

31/01/2023
30/01/2023
27/01/2023
26/01/2023
25/01/2023