Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΑπό τον Σεπτέμβριο τα έργα στη μαρίνα Λεμεσού

Από τον Σεπτέμβριο τα έργα στη μαρίνα Λεμεσού

Τον ερχόμενο Σεπτέμβρη αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα στη μαρίνα Λεμεσού, η οποία θα είναι από τις πρώτες μαρίνες που θα δημιουργηθούν σε όλη την ελεύθερη Κύπρο με συμβόλαιο τύπου […]

Τον ερχόμενο Σεπτέμβρη αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα στη μαρίνα Λεμεσού, η οποία θα είναι από τις πρώτες μαρίνες που θα δημιουργηθούν σε όλη την ελεύθερη Κύπρο με συμβόλαιο τύπου αυτοχρηματοδότησης (Β.Ο.Τ), εντασσόμενη<...>στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, κ. Αντώνης Πασχαλίδης, κατά την παρουσίαση των σχεδίων, η “μαρίνα της Λεμεσού αποτελεί ένα εντυπωσιακό, μοναδικό και πρωτοποριακό εγχείρημα για τα κυπριακά δεδομένα και θα είναι στολίδι για την πόλη της Λεμεσού και για ολόκληρο το νησί”.

«Όραμα μας είναι ο ναυτικός τουρισμός να αποτελέσει μελλοντικά βασικό άξονα ανάπτυξης του νησιού, αφού χιλιάδες επισκέπτες θα μπορούν να ζήσουν τις μοναδικές εμπειρίες που απλόχερα προσφέρει η θάλασσα μας», είπε ο κ. Πασχαλίδης, προσθέτοντας ότι από τις 25 Ιανουαρίου 2008 που υπογράφηκε η συμφωνία με τον προσφοροδότη, την εταιρία Lemesos Marina Ltd, «καταβάλλονται προσπάθειες όπως εξασφαλιστούν όλες οι άδειες που απαιτούνται από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, ούτως ώστε το Σεπτέμβριο η ανάδοχος εταιρία να μπορέσει να αρχίσει τα έργα για κατασκευή της μαρίνας».

«Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως η αρμόδια κρατική αρχή σε θέματα τουρισμού, αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε πολλά Τμήματα/Υπηρεσίες και Οργανισμούς και έχει κτίσει μια γέφυρα επικοινωνίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση», σημείωσε ο κ. Πασχαλίδης, τονίζοντας παράλληλα πως «απώτερος σκοπός μας είναι να εξωραΐσουμε τις υποδομές μας, να βελτιώσουμε την αισθητική και να αποκτήσουμε και πάλι τη λειτουργικότητα που χρειάζεται, έτσι ώστε η μαρίνα Λεμεσού να αποτελεί ένα κόσμημα για το νησί».

Τα έργα, επεσήμανε, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2010, αρχές του 2011 και η μαρίνα θα αρχίσει τη λειτουργία της, ενώ θα έχουν προχωρήσει σε αρκετό βαθμό τα χερσαία έργα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024