Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΔημιουργία συμβουλευτικής επιτροπής στη Κύπρο με την συμμετοχή τουριστικών φορέων

Δημιουργία συμβουλευτικής επιτροπής στη Κύπρο με την συμμετοχή τουριστικών φορέων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας με αντιπροσωπία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ)…

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας με αντιπροσωπία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ),<...> με επικεφαλή τον πρόεδρό του Ρένο Σολωμίδη. Στη συνάντηση παρίστατο η γενική διευθύντρια του ΚΟΤ Φρύνη Μιχαήλ και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως δήλωσε ο κ. Λιλλήκας στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανασκόπηση των εξελίξεων στην τουριστική βιομηχανία και των προοπτικών που παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή. Οι εκπρόσωποι του ΣΕΚ ενημέρωσαν τον υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις πιέσεις που δέχονται για μείωση τιμών από τους διεθνείς ταξιδιωτικούς οργανισμούς. Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι συζητήθηκε ο τρόπος υλοποίησης του σχεδίου ανάπτυξης του τουρισμού, το οποίο πρέπει να υλοποιηθεί μέχρι το 2010 και λήφθηκε απόφαση να δημιουργηθεί μια συμβουλευτική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν και οι ξενοδόχοι αλλά και άλλοι εταίροι της τουριστικής βιομηχανίας.

«Θα ενημερώνονται για την εξέλιξη υλοποίησης του σχεδίου ανάπτυξης του τουρισμού και παράλληλα οι ίδιοι θα συντονίζουν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τον ιδιωτικό τομέα όσον αφορά την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, που απαιτεί τη συνεργασία τόσο του κρατικού όσο και του ιδιωτικού τομέα. Περαιτέρω υπήρξε συζήτηση για επιπλέον μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να ληφθούν σε αυτή τη χρονική περίοδο με στόχο πάντοτε την προσέλκυση τουριστών ή την προβολή της Κύπρου διεθνώς, τώρα, μετά τη λήξη του πολέμου» ανέφερε ο υπουργός.

Όσον αφορά στις πιέσεις που δέχονται οι ξενοδόχοι από τους ξένους ταξιδιωτικούς πράκτορες για μείωση των τιμών ο υπουργός επεσήμανε ότι κάποιοι ξενοδόχοι έχουν προχωρήσει σε μειώσεις, αλλά το ζήτημα είναι ποιες εκπτώσεις θα μπορούσαν να γίνουν, ώστε να μην επηρεάζεται η βιωσιμότητα των ξενοδοχείων και σε ποιο βαθμό μπορεί να ανταποκριθεί η τουριστική βιομηχανία ώστε στο τέλος οι αφίξεις των τουριστών να συνεχίσουν να είναι κερδοφόρες για την Κύπρο. «Ο στόχος θα είναι όχι μόνο να φέρουμε ένα αριθμό τουριστών αλλά να υπάρξει και η απαιτούμενη εισροή κεφαλαίου στην Κύπρο» τόνισε ο κ. Λιλλήκας.

Τέλος, αναφορικά με τις επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση λόγω του πολέμου στο Ιράκ ο υπουργός υπογράμμισε ότι το κλίμα αναστρέφεται και μέρα με τη μέρα ανεβαίνει η ζήτηση και το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων πολιτών για τα ταξίδια τουλάχιστον της καλοκαιρινής περιόδου.

«Εκείνο που έχουμε πετύχει είναι να διατηρήσουμε – σε συνεργασία και με τη συμφωνία που έχουμε κάνει με τους οργανωτές ταξιδίων – τη δυνατότητα να ικανοποιήσουμε αυτή την ανάγκη όταν προκύψει. Είχαμε προβλέψει ότι θα προκύψει ανάγκη. Γι΄ αυτό και στις συμφωνίες μας με τους ταξιδιωτικούς οργανισμούς πετύχαμε να μην υπάρξουν ακυρώσεις πτήσεων ή ακυρώσεις θέσεων σε αεροπορικές γραμμές. Είμαι αισιόδοξος ότι εάν δεν υπάρξει οποιαδήποτε άλλη κρίση στην περιοχή, τα πράγματα θα εξελιχθούν θετικά για τον τουρισμό» είπε ο κ. Λιλλήκας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024