Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΕλπίδες για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος στο τουρισμό της Κύπρου

Ελπίδες για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος στο τουρισμό της Κύπρου

Ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου Κίκης Καζαμίας συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Κύπρου με βασικό θέμα της συνάντησης την διαχείριση και λειτουργία των […]

Ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου Κίκης Καζαμίας συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Κύπρου με βασικό θέμα<...> της συνάντησης την διαχείριση και λειτουργία των κυπριακών λιμανιών και αεροδρομίων ενόψει της απόφασης για κατακύρωση της προσφοράς σε ιδιώτη για τη διαχείριση των αεροδρομίων στα επόμενα 25 χρόνια.

«Πρώτιστη έγνοια μας», τόνισε ο υπουργός, «είναι η λειτουργία και διαχείριση των λιμανιών και αεροδρομίων με τον ενδεδειγμένο τρόπο, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία τους και να μην προκληθεί μείωση του τουριστικού ρεύματος».

Ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων μετά το πέρας της συνάντησης του με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για επάνοδο του τουριστικού ρεύματος σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ανέφερε δε ότι κατά την τελευταία εβδομάδα υπήρξε αύξηση της τάξης του 20% στον αριθμό των πτήσεων προς και από την Κύπρο σε σύγκριση με την προτελευταία εβδομάδα.

Σημείωσε, επίσης, ότι αν και είναι πρόωρο να γίνουν αισιόδοξες τοποθετήσεις υπάρχουν λόγοι για να ελπίζουμε σε αναστροφή του κλίματος που δημιουργήθηκε λόγω του πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε, ακόμα, το θέμα της πραγματοποίησης επιπλέον ναυλωμένων πτήσεων το προσεχές καλοκαίρι. «Στόχος μας», ανέφερε ο κ. Καζαμίας, «είναι η πραγματοποίηση των συγκεκριμένων πτήσεων από εταιρείες, με τις οποίες υπάρχει ήδη συνεργασία, με προτεραιότητα στις Κυπριακές Αερογραμμές».

Από πλευράς του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα της συνάντησης όπως και για την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε απάλειψη των λιμενικών φόρων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024