Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΗ Λάρνακα αποκτά εικόνα σύγχρονου Δήμου
Τουριστική Ανάπτυξη

Η Λάρνακα αποκτά εικόνα σύγχρονου Δήμου

Η Λάρνακα αποκτά την εικόνα του σύγχρονου, ευρωπαϊκού Δήμου, με αναβαθμισμένες υφιστάμενες αλλά και νέες υποδομές μετατρέποντας την σε ελκυστικό τόπο διαβίωσης, δραστηριοποίησης αλλά και μοναδικό τουριστικό προορισμό.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στα εγκαίνια έργων στη Λάρνακα, εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί όπως εξήγησε «σήμερα μέσω της περιοδείας στη πόλη διαπίστωσα ιδίοις όμμασι την αναγεννημένη Λάρνακα, που δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή των προηγούμενων δεκαετιών, μια Λάρνακα που βρίσκεται σε εμφανή τροχιά ανάπτυξης και προόδου. Μια πόλη η οποία, μέσα από μία σειρά έργων κοινής ωφέλειας και αναπτυξιακής υφής, που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, ανταποκρίνεται πλέον στα διαχρονικά αιτήματα και ανάγκες των κατοίκων της, οι οποίοι δικαίως είχαν την απαίτηση να δουν την πόλη τους να αναμορφώνεται και να καθίσταται κέντρο οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και τουριστικής αναφοράς».

Πρόσθεσε ότι «η Λάρνακα αποκτά αυτή ακριβώς την εικόνα του σύγχρονου, ευρωπαϊκού Δήμου, με αναβαθμισμένες υφιστάμενες αλλά και νέες υποδομές, με υπηρεσίες που την καθιστούν πιο ανθρώπινη και λειτουργική, που εξυπηρετούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της και που αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματά της, μετατρέποντας την σε ελκυστικό τόπο διαβίωσης, δραστηριοποίησης αλλά και μοναδικό τουριστικό προορισμό».

Είναι μέσω των πρωτοβουλιών, συνέχισε «του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, της Επιτροπής Ανάπτυξης, του ΕΒΕΛ και όσων εμπλέκονται, που κατέστη δυνατόν να ωριμάσουν σημαντικά έργα και να τεθούν οι προϋποθέσεις υλοποίησης ή δρομολόγησης έργων είτε μέσω εθνικών πόρων είτε μέσω συγχρηματοδότησης».

Ταυτόχρονα εξέφρασε περηφάνεια γιατί όπως εξήγησε «κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης είμαστε η πρώτη χώρα σε απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων». Αν η Λάρνακα σήμερα απολαμβάνει ωφελήματα είναι διότι είχε ένα Δήμαρχο με όραμα και ένα Δημοτικό Συμβούλιο που συμμεριζόταν το όραμα, με αποτέλεσμα να γίνουν πραγματικότητα έργα, συμπλήρωσε.

Συνολικά, συνέχισε «απελευθερώθηκε μια έκταση περίπου 400 δεκαρίων και σε μήκος 3 χιλιομέτρων στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, κάτι το οποίο θα επιφέρει αστική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Λάρνακας» ενώ παρουσιάζεται ήδη έντονο ενδιαφέρον για οικιστικές, τουριστικές και εμπορικές αναπτύξεις.

Όσον αφορά στο θέμα της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Κύπρο, με εκτιμώμενη συνολική δαπάνη 1,2 δισ. ευρώ.

Χαρακτήρισε «πλέον σημαντικό» το γεγονός ότι «πέραν της δημιουργίας τεσσάρων και πλέον χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας και την αναβαθμισμένη ταυτότητα που θα προσδώσει στο τουριστικό μας προϊόν, τα πρόσθετα εκτιμώμενα οφέλη για την οικονομία, υπολογίζεται να ξεπεράσουν τα 120 εκατομμύρια ευρώ ετησίως κατά την περίοδο πλήρους ανάπτυξης».

Είπε επίσης ότι «το καίριας σημασίας έργο της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, έρχεται να προστεθεί στην εμφανώς αναζωογονημένη εικόνα που παρουσιάζει η πόλη τα τελευταία χρόνια, εικόνα που προκύπτει σαν αποτέλεσμα της υλοποίησης πληθώρας άλλων αναπτυξιακών έργων, τα οποία αναδιαμορφώνουν εξ ολοκλήρου τη Λάρνακα, συνεργώντας δυναμικά στη μετατροπή της σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024