Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚύπρος: Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του υφυπουργείου Τουρισμού – Οι πρώτες δηλώσεις του Κ. Κουμή
Κύπρος

Κύπρος: Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του υφυπουργείου Τουρισμού – Οι πρώτες δηλώσεις του Κ. Κουμή

Ο κ. Κουμής τόνισε ότι ο στόχος του είναι να καταστεί η Κύπρος, ένας εκ των πρωταγωνιστών του Ευρωπαϊκού τουριστικού γίγνεσθαι.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όρισε το νέο υπουργικό συμβούλιο της νησιωτικής χώρας, στο οποίο ο νέος υφυπουργός Τουρισμού έχει οριστεί ο Κώστας Κουμής.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου του υφυπουργείο, από τον απερχόμενο υφυπουργό Σάββα Περδίο, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση, ότι με τον κ. Κουμή στο πηδάλιο, το Υφυπουργείο θα συνεχίσει τη δράση του και την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού.

Από την πλευρά του ο κ. Κουμής τόνισε ότι ο στόχος του είναι να καταστεί η Κύπρος, ένας εκ των πρωταγωνιστών του Ευρωπαϊκού τουριστικού γίγνεσθαι. Πρόσθεσε δε, ότι είναι «μεγάλη τιμή και βαρύτατη ευθύνη» για τον ίδιο η ανάληψη του χαρτοφυλακίου του τουρισμού της χώρας, «μια ευθύνη που γίνεται βαρύτερη αν αναλογιστούμε, ότι από τον τουρισμό, επηρεάζεται η καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων οικογενειών».

«Είμαστε εδώ για να επιδιώξουμε την επίτευξη κάθε στόχου που έχει τεθεί στην Εθνική Στρατηγική Τουρισμού, για να καταστεί η Κύπρος, ένας εκ των πρωταγωνιστών του Ευρωπαϊκού τουριστικού γίγνεσθαι με σκοπό και στόχο η μικρή Κύπρος να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της τουριστικής ατζέντας της Ευρώπης», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σημείωσε ότι οι προκλήσεις στον τουρισμό είναι πάντοτε πολλές, και χαρακτηρίζονται από διαδοχικότητα. «Ξεκινάμε από αυτή την στιγμή τη σκληρή δουλεία με σκοπό και στόχο να προσδώσουμε αξία στον τουρισμό της χώρας μας», είπε.

Ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό του αναθέτοντάς του, «το εξαιρετικά σημαντικό για τη χώρα» χαρτοφυλάκιο του τουρισμού, και τον κ. Περδίο που υπηρέτησε τον τουρισμό της χώρας, όπως είπε, για μια τετραετία «με πείσμα και υπομονή», σε μια δύσκολη και πολύ ιδιόμορφη περίοδο, και του ευχήθηκε καλή επιτυχία σε κάθε επόμενο επαγγελματικό του βήμα και στην προσωπική του ζωή, σημειώνοντας ότι θα είναι σε επικοινωνία.

Σήμερα, είπε, «είμαστε εδώ», «για να συμβάλουμε στην περαιτέρω προσπάθεια για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας».

Ο τουρισμός, πρόσθεσε, απαιτεί ενότητα και ειλικρινή συνεννόηση μεταξύ όλων των φορέων που απαρτίζουν το τουριστικό σύστημα, ειλικρινή και οριζόντια συνεργασία μεταξύ των κρατικών και άλλων φορέων, «για να καταφέρουμε να δώσουμε λύση στα χρόνια προβλήματα που τον ταλανίζουν», αλλά και άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία, από τους επαγγελματίες του κλάδου όλων των βαθμίδων.

Δήλωσε ότι, ως υφυπουργείο, θα επιδιώξουν να είναι παρόντες «στην καρδιά του τουρισμού», με πολλές επισκέψεις στις τουριστικές περιοχές. «Θέλουμε να έχουμε σταθερή επικοινωνία με τους θεσμικούς φορείς του τουρισμού», είπε. Σημείωσε ότι, όταν αναφέρεται σε τουριστικές περιοχές, δεν εμμένει μόνο στα παράλια, αλλά σε όλες τις περιοχές που παρέχουν υπηρεσίες φιλοξενίας, ή που προσπαθούν να προσφέρουν έστω στιγμές χαλάρωσης και να αποτυπώσουν το στίγμα τους στον τουριστικό χάρτη.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024