Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΝέα στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης για την Κύπρο

Νέα στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης για την Κύπρο

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσος Παπαδόπουλος, στα πλαίσια ευρείας σύσκεψης τουριστικών παραγόντων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, εξήγγειλε τη νέα στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης για την περίοδο 2003 – 2010

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσος Παπαδόπουλος, στα πλαίσια ευρείας σύσκεψης τουριστικών παραγόντων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα<...>, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, εξήγγειλε τη νέα στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης για την περίοδο 2003 – 2010.

O κ. Παπαδόπουλος επισήμανε πως “στόχος αυτής της στρατηγικής είναι να επανατοποθετήσει την Κύπρο στον τουριστικό χάρτη ως έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό, ο οποίος μπορεί να προσελκύσει τουρισμό υψηλότερου οικονομικού επιπέδου ή ειδικό τουρισμό που επιδιώκει να ικανοποιήσει ειδικά ενδιαφέροντα”.

Πιο συγκεκριμένα, στα μέτρα που αναγγέλθηκαν, λαμβάνουν μέρος αρκετά Υπουργεία, Υπηρεσίες, ο ΚΟΤ και άλλοι φορείς για την υλοποίησή τους. “Επιδιώκουμε να έχουμε έσοδα μέχρι 1,8 δισ. λιρών Κύπρου και αφίξεις μέχρι 3,5 εκατ. μέχρι το 2010, δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι “θα επικεντρωθούμε στην επινόηση τρόπων και μεθόδων για την αύξηση των εσόδων από τους τουρίστες”.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι “για να επιτευχθεί αυτό, το κυπριακό τουριστικό προϊόν πρέπει να γίνει άκρως ανταγωνιστικό προς εκείνο των γειτονικών χωρών, που προσφέρουν περίπου το ίδιο προϊόν. Να μη λησμονεί κανείς ότι η Κύπρος εξακολουθεί να είναι ακόμα ακριβός τουριστικός προορισμός, σε σύγκριση, π.χ. με την Τουρκία, τη Συρία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, τη Μάλτα ή την Τυνησία”.

Αυτό σημαίνει ότι το κόστος των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών είναι πιο ακριβό από εκείνες που προσφέρονται από τις πιο πάνω και άλλες χώρες. Αυτό το κόστος δεν εντοπίζεται μόνο στη λειτουργία των ξενοδοχείων αλλά και σε όλους τους παρεμφερείς τομείς που σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με τον τουρισμό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο “το κόστος είναι υψηλό, επειδή είναι ανάλογα και τα αιτήματα των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα, όπως είναι υψηλό και το βιοτικό επίπεδο στην Κύπρο. Συνακόλουθα, όλοι οι τομείς της οικονομικής δραστηριότητας επηρεάζονται αρνητικά”. Ενώ ο πρόεδρος διερωτήθηκε “κατά πόσο μπορεί η Κύπρος να ανταγωνιστεί, π.χ. την Τουρκία, όταν οι τιμές και τα πακέτα που προσφέρει στους τουρίστες είναι κατά πολύ πιο φθηνά, και άρα πιο ελκυστικά, συγκρινόμενα με τα δικά της”.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι “η διαφορά του νέου από το υφιστάμενο σχέδιο στρατηγικής για τον τουρισμό είναι η δέσμευσή μας για την υλοποίησή του”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024