Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΩφέλησαν τα μέτρα της κυβέρνησης την ξενοδοχειακή βιομηχανία της Κύπρου

Ωφέλησαν τα μέτρα της κυβέρνησης την ξενοδοχειακή βιομηχανία της Κύπρου

Τα μέτρα που έλαβε το κράτος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην οικονομία από τον πόλεμο στο Ιράκ έχουν ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό τη ξενοδοχειακή βιομηχανία της Κύπρου…

Τα μέτρα που έλαβε το κράτος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην οικονομία από τον πόλεμο στο Ιράκ έχουν ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό τη ξενοδοχειακή βιομηχανία διαπιστώθηκε κατά τη <...>συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μάκη Κεραυνού με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΕΚ).

Ο κ. Κεραυνός, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε ότι σύμφωνα με τους ξενοδόχους έχει αρχίσει να μειώνεται το πάγωμα των κρατήσεων και ήδη παρουσιάζεται αύξηση των κρατήσεων και του ποσοστού πληρότητας των ξενοδοχείων. Διαπιστώθηκε, επίσης, επεσήμανε ο κ. Κεραυνός, πως η τουριστική βιομηχανία έχει όντως επηρεαστεί από τον πόλεμο, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι θα υπάρξει σταδιακά η επιθυμητή ανάκαμψη.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν ενδέχεται το τουριστικό ρεύμα να φτάσει τα επίπεδα του περασμένου χρόνου, ο υπουργός Εργασίας είπε: «Ο στόχος είναι με τα μέτρα που έχουμε λάβει να φτάσουμε τα περσινά επίπεδα και με τις προσπάθειες που συνεχίζονται, αν είναι δυνατόν, να τα ξεπεράσουμε. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι γιατί οι συγκρούσεις στο Ιράκ, που δημιουργούσαν προβλήματα στη διακίνηση των τουριστών, έχουν τερματιστεί. Πιστεύω ότι υπάρχουν αισιόδοξες προοπτικές λαμβάνοντας υπόψη τον άμεσο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε και χειρίζεται το θέμα η Κυβέρνηση, παρακολουθώντας το στενά σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους». Ο κ. Κεραυνός ανέφερε, επίσης, ότι στις 2 Μαΐου θα επανεξεταστεί η κατάσταση και θα ανταλλαγούν απόψεις για πιθανή λήψη περαιτέρω μέτρων, ενώ υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση έχει καταρτίσει συγκεκριμένο και λεπτομερές σχέδιο δράσης, το οποίο προβλέπει πολλά μέτρα που θα εφαρμόζονται κλιμακωτά ανάλογα με το πώς διαμορφώνεται η όλη κατάσταση.

Υπενθυμίζοντας δηλώσεις που έγιναν από τους εμπλεκόμενους φορείς τις τελευταίες μέρες, ο κ. Κεραυνός σημείωσε ότι αυξήθηκαν οι συνηθισμένες και ναυλωμένες πτήσεις όπως και οι αφίξεις.

Για τον κίνδυνο απολύσεων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, ο υπουργός απάντησε ότι καταβάλλονται προσπάθειες από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το υπουργείο Εργασίας ώστε να μην παρουσιαστούν φαινόμενα μαζικών απολύσεων, ενώ διευκρινίζοντας το κατά πόσο οι απολύσεις για τις οποίες γίνεται λόγος αφορούν Κυπρίους ή μόνο αλλοδαπούς, ο κ. Κεραυνός απάντησε: «Βεβαίως αφορούν και Κυπρίους, αλλά είναι σχήμα οξύμωρο να απολύονται Κύπριοι ενώ προσλαμβάνονται αλλοδαποί. Αυτό το θέμα το αντιμετωπίσαμε από κοινού με τους κοινωνικούς εταίρους μέσα στα σωστά πλαίσια».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024