Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΡολάνδης: Συντονισμένες προσπάθειες για συγκράτηση των τιμών

Ρολάνδης: Συντονισμένες προσπάθειες για συγκράτηση των τιμών

Να συγκρατηθούν οι τιμές με συντονισμένες προσπάθειες στο μέγιστο δυνατό βαθμό, με στόχο την μείωση ή τουλάχιστον σταθεροποίηση της διαφοράς μεταξύ της Κύπρου και των ανταγωνιστών της, με παράλληλη διατήρηση […]

Να συγκρατηθούν οι τιμές με συντονισμένες προσπάθειες στο μέγιστο δυνατό βαθμό, με στόχο την μείωση ή τουλάχιστον<...> σταθεροποίηση της διαφοράς μεταξύ της Κύπρου και των ανταγωνιστών της, με παράλληλη διατήρηση του επιπέδου των υπηρεσιών στα ίδια ψηλά επίπεδα και συνεχή εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της χώρας, τόνισε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκος Α. Ρολάνδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Συνδέσμου Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής Διεύθυνσης Κύπρου (HCIMA<.>), που πραγματοποιείται στη Λευκωσία.

Ο κ. Ρολάνδης αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους θα υπάρξει κάποια μείωση στις αφίξεις τουριστών, αλλά κυρίως στο γεγονός ότι το τουριστικό πακέτο της Κύπρου είναι αισθητά ακριβότερο από αυτό των ανταγωνιστικών της προορισμών.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Ρολάνδης, αφού εξήρε τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει ο Διεθνής Σύνδεσμος Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής Διεύθυνσης Κύπρου, είπε χαρακτηριστικά ότι η φετινή χρονιά δεν είναι μια εύκολη χρονιά για τον Κυπριακό τουρισμό. “Τα γεγονότα στις ΗΠΑ, η οικονομική ύφεση στις χώρες – πηγές του τουρισμού, τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή αλλά κυρίως το ότι το πακέτο για την Κύπρο είναι αισθητά ακριβότερο από αυτό των ανταγωνιστικών μας προορισμών, αποτελούν τους βασικότερους λόγους για τους οποίους κατά το 2002 θα υπάρξει κάποια μείωση στις αφίξεις τουριστών. Η μείωση αυτή έχει υπολογιστεί από τον ΚΟΤ πως θα κυμανθεί γύρω στο 9% σε σύγκριση με το 2001, ενώ τα εισοδήματα από τον τουρισμό με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα θα πρέπει να είναι παρόμοια με τα περσινά. Θέλω, όμως να τονίσω ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς για να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερα αποτελέσματα. Η Κύπρος δεν είναι η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει φέτος προβλήματα. Δυσκολίες αντιμετωπίζουν σχεδόν και όλοι οι άλλοι προορισμοί σε όλο τον κόσμο. Ειδικά στη Μεσόγειο, με εξαίρεση τους προορισμούς εκείνους που θεωρούνται πάμφθηνοι, υπάρχει πρόβλημα.

Η κυπριακή κυβέρνηση πήρε από νωρίς σημαντικά μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι δυσκολίες. Θέλω σήμερα να τονίσω ότι τα μέτρα αυτά αποτελούν πολύτιμο στήριγμα για τον τουρισμό μας και συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στο να περιορίσουμε τη μείωση στις φετινές αφίξεις τουριστών. Πριν κλείσω θέλω να απευθύνω έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους στον τουρισμό για συγκράτηση των τιμών μας στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Ήδη η χώρα μας θεωρείται ακριβός προορισμός και γι’ αυτό πρέπει όλοι να δουλέψουμε συντονισμένα για να μειωθεί ή τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί “η ψαλίδα” μεταξύ της Κύπρου και των ανταγωνιστών της. Παράλληλα το επίπεδο των υπηρεσιών μας πρέπει να παραμείνει στα ίδια ψηλά επίπεδα, ενώ το προϊόν μας θα πρέπει συνεχώς να εμπλουτίζεται”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024