Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΣΤΕΚ: Η ηχορύπανση επηρεάζει τον τουρισμό
Κύπρος

ΣΤΕΚ: Η ηχορύπανση επηρεάζει τον τουρισμό

Συνεχίζει να ταλαιπωρεί και να ζημιώνει τον τουρισμό το πρόβλημα της ηχορύπανσης, εν τη απουσία αποτελεσματικών μέτρων αντιμετώπισής του σημειώνει ο ΣΤΕΚ, Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου.

Συνεχίζει να ταλαιπωρεί και να ζημιώνει τον τουρισμό το πρόβλημα της ηχορύπανσης, εν τη απουσία αποτελεσματικών μέτρων αντιμετώπισής του σημειώνει ο ΣΤΕΚ (Συνδέσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου) διατυπώνει για πολλοστή φορά τις έντονές του ανησυχίες καθώς η ηχορύπανση στις τουριστικές περιοχές γενικότερα και στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού ειδικότερα, αντί να μειώνεται εντείνεται.

“Σε μια περίοδο κατά την οποία η ξενοδοχειακή βιομηχανία βρίσκεται ενώπιον σημαντικών προκλήσεων και έντονης αβεβαιότητας, είναι αδιανόητο να έχει να διαχειριστεί κι ένα πρόβλημα το οποίο δεν θα έπρεπε καν να υφίσταται, σε μία χώρα που θέλει να ονομάζεται ποιοτικός τουριστικός προορισμός.

Σύμφωνα με τον ΣΤΕΚ, τα παράπονα από τους πελάτες των ξενοδοχειακών μονάδων πληθαίνουν, ενώ τα ημίμετρα αδυνατούν να δώσουν λύση.

Επισημαίνεται ότι πέραν του ζητήματος της ανυπόφορης οχληρίας τίθεται και θέμα ασφάλειας των επισκεπτών και των περίοικων από μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα, που έχουν μετατρέψει σε πίστες ταχύτητας συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Οι κατά καιρούς εκστρατείες της Αστυνομίας, είχαν ως αποτέλεσμα σωρεία καταγγελιών για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από οδηγούς γεγονός, που δεικνύει το μέγεθος του προβλήματος. Παρά ταύτα όμως, οι σπασμωδικοί έλεγχοι της αστυνομίας, αποδείχθηκε πως δεν μπορούν να δώσουν μόνιμες λύσεις στο πρόβλημα. Ο ΣΤΕΚ υπέβαλε και στο παρελθόν συγκεκριμένες εισηγήσεις αντιμετώπισης του προβλήματος οι οποίες όμως δεν λήφθηκαν επαρκώς υπόψη, όπως για παράδειγμα η εγκατάσταση καμερών της τροχαίας σε συγκεκριμένα σημεία.

Τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου υπάρχουν και αυτό διαφαίνεται από τα μέτρα, τα οποία λαμβάνονται σε χώρες του εξωτερικού. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, έχουν εγκαταστήσει κάμερες καταγραφής θορύβου στο οδικό δίκτυο, οι οποίες εντοπίζουν τα οχήματα που παράγουν ήχο πέραν των επιτρεπόμενων από το νόμο ορίων και επιβάλλεται πρόστιμο.

Είναι η πολλοστή φορά που ως ΣΤΕΚ επανερχόμαστε για το συγκεκριμένο ζήτημα, και πραγματικά διερωτόμαστε αν είμαστε οι μοναδικοί που νοιάζονται για την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος και την εικόνα που εκπέμπει η χώρα μας στο εξωτερικό. Όσο δε για την ασφάλεια και την ηρεμία των κατοίκων των επηρεαζόμενων περιοχών η διαχρονική αδιαφορία που επικρατεί είναι πρωτοφανής”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
06/12/2022
05/12/2022
02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022