Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΣυσσωρεύονται τα χρέη των Κύπριων ξενοδόχων στις τράπεζες

Συσσωρεύονται τα χρέη των Κύπριων ξενοδόχων στις τράπεζες

Πρόσφατα ανησύχησε τον Κυπριακό τύπο, το γεγονός ότι οι Τράπεζες της χώρας έχουν θορυβηθεί από την μεγάλη συσσώρευση χρεών κυρίως ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και την παράλληλη μείωση των αφίξεων, που φέρει […]

Πρόσφατα ανησύχησε τον Κυπριακό τύπο, το γεγονός ότι οι Τράπεζες της χώρας έχουν θορυβηθεί από την μεγάλη συσσώρευση χρεών κυρίως<…> ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και την παράλληλη μείωση των αφίξεων, που φέρει σε οικονομική δυσπραγία τον τουριστικό κλάδο.

Οι ανησυχίες των τραπεζών κυρίως αφορούν στα εξής:

  • Στα χρέη τα οποία έχουν δημιουργήσει οι ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας και φθάνουν το 1 δις λίρες Κύπρου.
  • Στα στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τις αφίξεις τουριστών, τα οποία παρουσιάζουν την πτωτική πορεία του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο.
  • Στη γεινικότερη κρίση η οποία εκδηλώνεται στην ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία εξαιτίας του ακριβού τουριστικού πακέτου.

Ο Σύνδεσμος Εμπορικών Τραπεζών Κύπρου τονίζουν τοπικά δημοσιεύματα ανέφερε ότι εύχεται να επικρατήσει πνεύμα καλής θέλησης και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, για να αποφευχθούν δυναμικές αντιπαραθέσεις στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Ο γ.γ του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου Φειδίας Καρής επανέλαβε ότι τα χρέη των ξενοδόχων προέκυψαν από διάφορα δάνεια, τα οποία έχουν συνάψει για επενδύσεις και επεκτάσεις στις ξενοδοχειακές μονάδες. Οι ξενοδόχοι, εκτιμά, ανησυχούν για την άσχημη οικονομική κατάσταση των ξενοδοχείων και την αδυναμία τους να παρουσιάσουν ικανοποιητική κερδοφορία. Η κρίση στην τουριστική βιομηχανία καθιστά πολύ δύσκολη την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων. “Οι ξενοδόχοι δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τις δόσεις των δανείων που έχουν συνάψει και οι καθυστερήσεις με τη σειρά τους οδηγούν στην επιβολή επιπρόσθετων επιβαρύνσεων”, εκτιμά ο κ. Καρής. Σύμφωνα με τον ίδιο, η όλη κατάσταση αποδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα ανταγωνιστικότητας και κατ` επέκταση βιωσιμότητας, το οποίο αντιμετωπίζουν τα κυπριακά ξενοδοχεία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024