Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛιμενικό ταμείο Σκύρου και Πανεπιστήμιο Αιγαίου ολοκλήρωσαν την 2η Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών
Περιβάλλον

Λιμενικό ταμείο Σκύρου και Πανεπιστήμιο Αιγαίου ολοκλήρωσαν την 2η Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών

Η εκπαίδευση πέρα από τις παρουσιάσεις και τις διαλέξεις περιελάμβανε δράσεις και ασκήσεις πεδίου που έγιναν στο φυσικό περιβάλλον του Νησιού και στο Λιμάνι της Λιναριάς.

Η Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών ολοκληρώθηκε και φέτος τον Ιούλιο, για δεύτερη φορά. Η βραβευμένη Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2016 με έδρα τη Σκύρο, μετά από απόφαση του Πανεπιστημίου Αιγαίου εδραιώθηκε μόνιμα στο Νησί.

Ηχηρά ονόματα παρουσίασαν και έκαναν διαλέξεις κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Η κα Ελένη Σβορώνου (υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, WWF), ο κ. Ευάγγελος Μανωλάς (αναπληρωτής καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο), ο κ. Κωνσταντίνος Θερμογιάννης– Δασολόγος, τοβιβλιο.net), ο κ. Νίκος Δαναλάτος (καθηγητής – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), οι κ.κ. Δημήτρης Σουλιώτης, Γιώργος Βάιτσος και Γιάννης Ακριτίδης (Ανθρώπινα Διακιώματα, INPLANET), κ. Σταμάτης Σκαμπαρδώνης (αντιπρόεδρος, Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης), ο κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος (διευθυντής ΜΕΤΟΠΗ – Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος), ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος, ο κ. Σπύρος Ψύχας της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και η καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κα Κωνσταντίνα Σκαναβή. Παρουσιάσεις έκαναν οι υποψήφιοι διδάκτορες, κ. Αριστέα Κουνάνη (γεωπόνος), κα Βαλεντίνα Πλάκα (περιβαλλοντολόγος), κ. Μανώλης Αυγερινός (πολιτικός μηχανικός), κα Βανέσσα Θεοδώρου (πληροφορικός), κ. Κέλλυ Μαρίνη (Ψυχολόγος).
Η εκπαίδευση πέρα από τις παρουσιάσεις και τις διαλέξεις περιελάμβανε δράσεις και ασκήσεις πεδίου που έγιναν στο φυσικό περιβάλλον του Νησιού και στο Λιμάνι της Λιναριάς.

Η “χρυσή” συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει γίνει σύμβολο αριστείας για όσους ενδιαφέρονται για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα, όπου υπάρχει σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Προωθείται η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στην λήψη περιβαλλοντικών αποφάσεων και μέσα από βιωματικές εμπειρίες, υποστηρίζεται ένας τρόπος ζωής όπου ο καθένας μας και καθεμία μας αναγνωρίζει ότι είναι εφικτό να έχουμε μια ποιότητα ζωής η οποία να θέτει τον πολίτη στο κέντρο της προσοχής και όχι το ατομικό συμφέρον.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024