Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΕιρήνη ΔριμυλήΥιοθετώντας τεχνολογικά προιόντα τα τουριστικά γραφεία μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αλλαγές των καιρών

Ειρήνη ΔριμυλήΥιοθετώντας τεχνολογικά προιόντα τα τουριστικά γραφεία μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αλλαγές των καιρών

Ειρήνη Δριμυλή
Υιοθετώντας τεχνολογικά προιόντα τα τουριστικά γραφεία μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αλλαγές των καιρών

TravelDailyNews: Οι εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαίες, ενώ συνέχεια λανσάρονται νέα τεχνολογικά προϊόντα ή αναβαθμίζονται σε μεγάλο βαθμό. Ποια είναι η αντίδραση των τουριστικών γραφείων και σε τι βαθμό υιοθετούν και αξιοποιούν αυτές τις αλλαγές;

Ειρήνη Δριμυλή: Τα τουριστικά γραφεία επηρεάζονται άμεσα από τις διάφορες επιρροές και τις ραγδαίες εξελίξεις του παγκόσμιου τουριστικού χώρου (συγχωνεύσεις, αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, ιντερνετ. Όλες αυτές οι αλλαγές και οι τάσεις έχουν αντίκτυπο στις επιχειρήσεις τους και θεωρώ πως είναι σε θέση – υιοθετώντας διάφορες λύσεις – να αντεπεξέλθουν στις αλλαγές και να προσαρμόζονται συνεχώς σε αυτό το διαρκώς εναλλασσόμενο περιβάλλον.

Στόχος της Galileo Hellas είναι να προσφέρει συνεχώς τη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη στην τουριστική βιομηχανία, μέσα από ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον υπηρεσιών πληροφόρησης, τεχνολογικών λύσεων και πρωτοποριακών εργαλείων και να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας παροχής του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα και την Κύπρο.

TDN: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Galileo Desktop, σε σχέση με τα προηγούμενα εργαλεία;

Ε.Δ.: Το Galileo Desktop είναι η τελευταία και νεότερη έκδοση του Viewpoint και του Focalpoint. Η εφαρμογή του Galileo Desktop εμπεριέχει όλα τα προτερήματα του Viewpoint και του Focalpoint σε μια και μοναδική εφαρμογή (single user interface) με επιπλέον δυνατότητες όπως:


  • Δραστική μείωση του απαραίτητου χρόνου δημιουργίας κράτησης.

  • Διαθεσιμότητα σε 7 γλώσσες. Το Galileo Desktop διατίθεται σε 7 γλώσσες μεταξύ των οποίων και ελληνικά και σας επιτρέπει με ένα κλικ την ώρα της έναρξης του προγράμματος να επιλέξετε τη επιθυμητή γλώσσα λειτουργίας του προγράμματος.

  • Προσαρμογή της επιφάνειας εργασίας ανάλογα με τις γνώσεις και τις ανάγκες του κάθε χρήστη. (επιλογή χρωμάτων, επιλογή μεγέθους παραθύρων (Focalpoint), δημιουργία μέχρι και 30 προγραμματισμένων κλειδιών, επιλογή σειράς και εμφάνισης στοιχείων κράτησης (Viewpoint), επιλογή γραμματοσειράς, επιλογή δημιουργίας συντομεύσεων της επιλογής ταξιδιωτικού πράκτορα)
  • Δυνατότητα καταχώρησης email του πελάτη για αυτόματη αποστολή email.

  • Custom Viewpoint (Πρόσβαση στα έτοιμα script του Galileo (Vendor Remarks, Divide, Claim, Client Files, Document Production etc).

  • Viewpoint Customization (Δυνατότητα τροποποίησης της διαδικασίας κράτησης, μεταφοράς στοιχείων από το Galileo σε άλλη εφαρμογή, δημιουργία pop up μηνυμάτων και υπενθυμίσεων στο χρήστη σε επιλεγμένες περιπτώσεις.


Το Galileo Desktop επιτρέπει να αλλάξει ο ταξιδιωτικός πράκτορας ολοκληρωτικά όχι μόνο την εμφάνιση της επιφάνειας εργασίας αλλά και να τροποποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη διαδικασία που ακολουθεί κατά την δημιουργία κρατήσεων.

TDN: Τι άλλα εργαλεία για τον τουριστικό πράκτορα προσφέρει η Galileo;

Ε.Δ.: Μερικά από τα επαναστατικά εργαλεία που η Galileo Hellas προσφέρει στην ταξιδιωτική αγορά είναι:

Custom Fares
Eργαλείο που επιτρέπει με μια μόνο αναζήτηση, να εμφανίσει ο ταξιδιωτικός πράκτορας διαθεσιμότητα και τιμές αεροπορικών εταιριών όχι μόνο από το Galileo αλλά και από τις αεροπορικές Low Cost Carriers.

Τα αποτελέσματα της αναζήτησης εμφανίζονται όλα σε μια οθόνη με χρωματικές ενδείξεις ανάλογα με τη προέλευσή τους ( Galileo Published Fares, Web Fares, Agency Private Fares) ώστε να είναι γρήγορος και εύκολος ο εντοπισμός της επιθυμητής τιμής. Eίναι:


  • Eύκολο στη χρήση

  • Μειώνει το χρόνο αναζήτησης της φθηνότερης τιμής. Χωρίς αυτό το εργαλείο, θα χρειαζόταν να γίνει αναζήτηση σε όλες τις ιστοσελίδες των Low Cost Carriers

  • Μειώνεται ο χρόνος που χρειάζεται για να μεταφερθεί η κράτηση στο λογιστικό σύστημα αφού η δημιουργία κράτησης γίνεται αυτόματα στο Galileo και στέλνεται στο Back Office.


Agency Private Fares™
Τα Agency Private Fares είναι μια web based λύση η οποία επιτρέπει στα ταξιδιωτικά γραφεία και στους consolidators να καταχωρήσουν τις ειδικά συμφωνημένες τιμές που έχουν με τις αεροπορικές εταιρείες (negotiated fares) στο Galileo 360ο Fares database. Μετά την καταχώρηση αυτών των ειδικών τιμών και των αντίστοιχων κανόνων, τότε αυτά είναι διαθέσιμα για αυτόματη πρόσβαση, εμφάνιση, χρήση και διανομή από το ταξιδιωτικό γραφείο και όλα τα συνεργαζόμενα υποκαταστήματα που κάνουν χρήση του συστήματος Galileo. Με τα Agency Private Fares, οι ειδικές αυτές τιμές καταχωρούνται στο σύστημα και γίνονται διαθέσιμες μαζί με τις δημοσιευμένες μέσα σε λίγες ώρες. Στοιχεία που καταχωρούνται στα Agency Private Fares μεταφέρονται στα Public Fares δύο φορές την ημέρα, το οποίο σημαίνει ότι οι τιμές αυτές είναι άμεσα προσβάσιμες από όλους τους χρήστες του συστήματος. Αυτό όχι μόνο επιταχύνει το χρόνο που οι ειδικές αυτές τιμές διανέμονται στην αγορά αλλά και επιτρέπει στα ταξιδιωτικά γραφεία να έχουν άμεση πρόσβαση στις τιμές αυτές ελαχιστοποιώντας και τα λάθη.

Focalpoint Shopping
To Focalpoint Shopping σας επιτρέπει να ψάξετε για την καλύτερη δυνατή τιμή για ένα δρομολόγιο, να ελέγξετε διαθεσιμότητα αλλά και να ελέγξετε τους κανόνες του κάθε προτεινόμενου ναύλου, με την χρήση μιας και μόνο εντολής. Το Focalpoint Shopping ψάχνει όλες τις δημοσιευμένες τιμές, τις ειδικές τιμές (private fares) και όλο το περιεχόμενο των Galileo 360 Fares. Ακόμα και τα πιο πολύπλοκα δρομολόγια μπορούν να κρατηθούν – μέχρι και 8 segment κάθε φορά. Οι τιμές που σας προτείνει το Focalpoint Shopper συμπεριλαμβάνουν όλους τους φόρους και τις χρεώσεις που αφορούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Ο κάθε χρήστης μπορεί να ψάξει από τα πιο απλά ως τα πιο πολύπλοκα δρομολόγια γρήγορα και αξιόπιστα, προτείνοντας στον πελάτη την καλύτερη προτεινόμενη τιμή συμπεριλαμβανομένων και όλων των φόρων και επιπλέον χρεώσεων. Το Focalpoint Shopping είναι η ιδανική λύση γιατί όχι μόνο επιτρέπει να αυτοματοποιηθεί μια διαδικασία η οποία στο παρελθόν απαιτούσε τη χρήση αρκετών εντολών, αλλά επιτρέπει να έχει ο χρήστης μια ολοκληρωμένη εικόνα των επιλογών που έχει για το δρομολόγιο που επιθυμεί ο πελάτης.

Custom Check™
To Custom Check™ είναι ένα δυναμικό εργαλείο μέσω του οποίου μπορούν να καθοριστούν ή να ελεγχθούν οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται κατά την κράτηση. Οι κανόνες του Custom Check™, ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια δημιουργίας της κράτησης και καθοδηγούν τον χρήστη στην τήρησή τους (π.χ.: Προειδοποίηση στο χρήστη ότι για τον επιβάτη 2 της κράτησης δεν υπάρχει καταχώρηση κάρτας μιλίων του επιβάτη). Επιπλέον οι κανόνες αυτοί μπορεί να είναι προαιρετικοί ή υποχρεωτικοί ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας. Παρέχεται δυνατότητα γρήγορης και εύκολης προσαρμογής νέων υπαλλήλων στους κανόνες και τις διαδικασίες του γραφείου και διασφαλίζεται η ικανότητα ελέγχου και διατήρησης όλων των απαραίτητων πληροφοριών που χρειάζονται σε μια κράτηση

Viewtrip.com
Οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο στα στοιχεία της κράτησής τους από οποιαδήποτε συμβατή συσκευή με πρόσβαση στο internet χωρίς να είναι απαραίτητο να επικοινωνήσουν με με το ταξιδιωτικό γραφείο. Είναι εύκολο στη χρήση, δίνει τη δυνατότητα της εκτύπωσης και αποστολής email του δρομολογίου ή της απόδειξης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Παρέχει δυνατότητα εμφάνισης της σελίδας σε 21 γλώσσες ανάμεσα στις οποίες και τα ελληνικά.

Galileo Web Services
Με αυτό το εργαλείο τα ταξιδιωτικά γραφεία μπορούν να έχουν δυναμική παρουσία στο internet, προσφέροντας στους πελάτες, υφιστάμενους και δυνητικούς τη δυνατότητα να βλέπουν διαθεσιμότητα πτήσεων, να κάνουν κρατήσεις αεροπορικές, ξενοδοχείων, αυτοκινήτων.

Τα Galileo Web Services είναι ένα εργαλείο προγραμματιστικό το οποίο δίνει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία και τις δυνατότητες του Galileo, επιτρέπει δηλαδή την κατασκευή ή την ενσωμάτωση στην υπάρχουσα ιστοσελίδα του ταξιδιωτικού γραφείου, των εφαρμογών του Galileo, παρέχοντας μία ολοκληρωμένη λύση στην on-line παρουσία του γραφείου.

TDN: Τι προγράμματα εκπαίδευσης προσφέρει η Galileo και σε ποιούς;

Ε.Δ.: Η Galileo Hellas, μεριμνώντας για τη σωστή και πλήρη χρήση των δυνατοτήτων του Ηλεκτρονικού Συστήματος Κρατήσεων “Galileo”, προσφέρει εύκολη και ταχεία εκμάθηση του σε “ζωντανό περιβάλλον” (on line system) σε:


  • Ταξιδιωτικούς πράκτορες ή στελέχη τουριστικής επιχείρησης

  • Μαθητές Τουριστικών Σχολών και Κολεγίων (Ειδικότητα Τουριστικού Πρακτορείου ή Αεροπορικών Σπουδών)

  • Εκπαιδευτές Τουριστικών Σχολών και Κολεγίων (πρόγραμμα Galileo First Class)

  • Ιδιώτες που έχουν εμπειρία στον αεροπορικό / ταξιδιωτικό χώρο ή έχουν σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο κι επιθυμούν να μάθουν το χειρισμό του συστήματος Galileo.


Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε άρτια εξοπλισμένες αίθουσες, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κύπρο και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων που αφορά την εκμάθηση:
  • Χρήσης του συστήματος σε τρία επίπεδα: Basic, Intensive, Advanced

  • Εξειδικευμένων προϊόντων σε χειριστές που ήδη γνωρίζουν κι έχουν αποκτήσει εμπειρία στη βασική χρήση του συστήματος (κρατήσεις Ξενοδοχείων και Rent a car εταιρειών, δημιουργία Αρχείων πελατών (Client Files), κ.λ.π).

  • Εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ταξιδιωτικών γραφείων (customized training courses).

  • Κρατήσεων σε προϊόντα της Galileo Hellas, για την ελληνική αγορά, όπως το σύστημα κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων για τον ΟΣΕ ( RailNet).


Κύριος σκοπός των σεμιναρίων που παρέχονται, είναι η συνεχής υποστήριξη και βελτίωση χρήσης των προϊόντων του Galileo, που υπάρχουν ήδη στην ταξιδιωτική αγορά. Αξίζει να σημειωθεί πως από το 1991 μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περισσότερα από 8.200 άτομα, τόσο από ταξιδιωτικά γραφεία όσο και από ΙΕΚ και ΤΕΙ.
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024