Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΜε εναλλακτικές τουριστικές προτάσεις η ΕΞΘ στην IMTM (Τελ Αβίβ)
Εκθέσεις

Με εναλλακτικές τουριστικές προτάσεις η ΕΞΘ στην IMTM (Τελ Αβίβ)

Η ΕΞΘ είχε προγραμματισμένα ραντεβού με μεγάλους Tour Operators που έχουν ήδη εντάξει τον προορισμό στα τουριστικά πακέτα τους, με την πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων και Ταξιδιωτικών Συμβούλων του Ισραήλ κα Hanny Sobol, όπως και με μικρά τοπικά γραφεία, αλλά και μεγάλα εβραϊκά portals που εξειδικεύονται σε ταξίδια στην Ελλάδα.

Με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος των Ισραηλινών προς τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, η ΕΞΘ συμμετείχε και φέτος στη Διεθνή Έκθεση IMTM του Ισραήλ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2016.

Τα μηνύματα από την παρουσία της Θεσσαλονίκης στην ισραηλινή αγορά είναι θετικά και αισιόδοξα, καθώς παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για το 2016. Η ΕΞΘ είχε προγραμματισμένα ραντεβού με μεγάλους Tour Operators που έχουν ήδη εντάξει τον προορισμό στα τουριστικά πακέτα τους, με την πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων και Ταξιδιωτικών Συμβούλων του Ισραήλ κα Hanny Sobol, όπως και με μικρά τοπικά γραφεία, αλλά και μεγάλα εβραϊκά portals που εξειδικεύονται σε ταξίδια στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων διαπιστώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των επαγγελματιών για να προωθήσουν ακόμη περισσότερο εκδρομές προς τη Θεσσαλονίκη, είτε με τη μορφή γκρουπ, είτε για μεμονωμένους επισκέπτες.

Η ΕΞΘ συμμετείχε με δικό της σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ, το οποίο και επισκέφθηκαν αρκετοί μεμονωμένοι εν δυνάμει ταξιδιώτες. Το ισραηλινό κοινό θέλησε να αντλήσει πληροφορίες για τις ευκαιρίες που προσφέρει ο προορισμός για city break και αναζήτησε εναλλακτικές προτάσεις στις γύρω περιοχές, ενώ αρκετοί είχαν ήδη προγραμματίσει την επόμενη απόδρασή τους στη Θεσσαλονίκη και προσέγγισαν την ΕΞΘ ώστε να οργανώσουν καλύτερα το ταξίδι τους.

Επισημένεται ότι ο οικογενειακός τουρισμός κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις των Ισραηλινών που στοχεύουν στη Θεσσαλονίκη. Πολύ μεγάλο είναι επίσης το ενδιαφέρον των επαγγελματιών για τον περιβαλλοντικό τουρισμό και τον τουρισμό δραστηριοτήτων στη φύση (active tourism), όπου η Θεσσαλονίκη είχε να παρουσιάσει εναλλακτικές συνδυαστικές προτάσεις, στις οποίες πρωταγωνιστούν οι υγροβιότοποι και τα βουνά της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου (λίμνη Κερκίνη, Όλυμπος, Λουτρά Πόζαρ, Ιωάννινα, Πήλιο κ.ά.).

Στις επαφές που είχε η Ένωση στο Τελ Αβίβ, διαπιστώθηκε η ανάγκη δρομολόγησης περισσότερων απευθείας πτήσεων από και προς τη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα αίτημα που έβαλαν στο τραπέζι οι Ισραηλινοί τουριστικοί πράκτορες, διαπιστώνοντας ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση από το κοινό όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (ήδη η Aegean Airlines πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις στο θερινό πρόγραμμά της), αλλά καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, ιδιαιτέρως το χειμώνα.

Την ΕΞΘ εκπροσώπησε η υπεύθυνη Μάρκετινγκ κα Ευδοκία Τσατσούρη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024