Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜεγάλες πυρκαγιές στην Καλαμπάκα και τη Ζάκυνθο
Εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά στη Χίο

Μεγάλες πυρκαγιές στην Καλαμπάκα και τη Ζάκυνθο

Σε εξέλιξη βρίσκονται έξι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο (στη θέση Μεσοράχη, στο Κορακονήσι, σε πευκοδάσος στις Άνω Βολίμες, στην Έξω Χώρα και τον Υπεράγαθο).

Σε μερική εκκένωση του χωριού Ορθοβούνι προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τη Μεγάλη Κερασιά στην περιοχή της Καλαμπάκας συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας όλοι οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού, ενώ η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το Κακοπλεύρι.

Για την κατάσβεσή της συνδράμει και ένα ελικόπτερο, ενώ συνολικά 20 οχήματα με 60 περίπου άνδρες επιχειρούν να την κατασβήσουν. Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων στο ύψος Μουργανίου από τη μία πλευρά και στο ύψος της Τρυγώνας από την άλλη πλευρά.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και έξι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο (στη θέση Μεσοράχη, στο Κορακονήσι, σε πευκοδάσος στις Άνω Βολίμες, στην Έξω Χώρα και τον Υπεράγαθο).

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβέστες τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Λάκα Φάγα Καπανδριτίου και στο Αφράτο Αγρινίου. Στα δυο μέτωπα παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση των πυρκαγιών

Στη Χίο, η φωτιά μαίνεται βόρεια από την περιοχή Ανάβατος, κεντρικά του νησιού. Η φωτιά, από τα ξημερώματα του Σαββάτου, έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή, έχοντας κάψει 140.000 στρέμματα πευκοδάσους και καλλιεργειών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024