Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΜεγάλες ζημιές στο Amanzoe από τη φωτιά στο Κρανίδι, απομακρύνθηκαν οι ένοικοι
Ξενοδοχεία

Μεγάλες ζημιές στο Amanzoe από τη φωτιά στο Κρανίδι, απομακρύνθηκαν οι ένοικοι

Η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται προς την Ιτέα, όπου έχουν αναπτυχθεί δύο μέτωπα το ένα προς το Γαλαξίδι και το δεύτερο προς Δελφούς, τα οποία παραμένουν ακόμα ενεργά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά Κρανιδίου στην Αργολίδα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στο σημείο επιχειρούν 63 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, “υπάρχει μία αναζωπύρωση δίπλα ακριβώς από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής και οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά”.

Το πολυτελές 5άστερο συγκρότημα Amanzoe εκκενώθηκε εγκαίρως (αν και έχει υποστεί ζημιές, οι οποίες θα αποτιμηθούν σήμερα), οι ένοικοί του βρήκαν καταφύγιο στην παραλία και από εκεί δια θαλάσσης μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία. Δεν υπάρχουν τραυματίες.

Όσον αφορά στους ενοίκους της ξενοδοχειακής μονάδας, ο δήμαρχος Ερμιονίδας ανέφερε ότι “απομακρύνθηκαν έγκαιρα και μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία, ενώ όσοι βρίσκονταν στην παραλία μεταφέρθηκαν, μέσω θαλάσσης, σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες”. Σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, “οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς”, συμπληρώνοντας ότι “ευτυχώς έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων”.

Η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται προς την Ιτέα, όπου έχουν αναπτυχθεί δύο μέτωπα το ένα προς το Γαλαξίδι και το δεύτερο προς Δελφούς, τα οποία παραμένουν ακόμα ενεργά. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η εκκένωση της Βόρειας Ιτέας από τους κατοίκους της. Με λεωφορεία μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στους Δελφούς όπου θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας για λόγους ασφαλείας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024