Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΜεγάλη προβολή της Ρόδου στην ισπανική τηλεόραση με αφορμή το Διεθνή Μαραθώνιο
Αθλητικός τουρισμός

Μεγάλη προβολή της Ρόδου στην ισπανική τηλεόραση με αφορμή το Διεθνή Μαραθώνιο

Προβολή της Ρόδου και του Διεθνούς Μαραθωνίου του νησιού από το ισπανικό δίκτυο Eitb και την εκπομπή 'Chiloé – Travel', με ιδιαίτερα υψηλή τηλεθέαση.

Ένα πολυδιάστατο αφιέρωμα στη Ρόδο προβλήθηκε από το ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο “Eitb” και την εκπομπή “Chiloé-Travel” του ισπανικού τηλεοπτικού δικτύου, την οποία παρακολουθούν περισσότεροι από 3 εκατ. τηλεθεατές.

Η ομάδα παραγωγής της εκπομπής βρέθηκε στο νησί με αφορμή το Διεθνή Μαραθώνιο που πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2018. Διέσχισε τη Ρόδο από άκρη σε άκρη και κατέγραψε όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο, “αναμείχθηκε” με τους ντόπιους κατοίκους του νησιού για να γνωρίσει και να ανακαλύψει όλες τις φυσικές ομορφιές του τόπου και κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής.

Το αποτέλεσμα του ταξιδιού που διοργανώθηκε από την περιφέρεια Αιγαίου με την υποστήριξη του γραφείου του ΕΟΤ Ιταλίας – Ισπανίας, της Marketing Greece, της Aegean Airlines και της οργανωτικής επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, ήταν μία εκπομπή για την τοπική γαστρονομία και μία δεύτερη, ξεχωριστή εκπομπή διάρκειας 55 λεπτών, η οποία αναδεικνύει όλες τις τουριστικές ομορφιές της Ρόδου, τις γνωστές και λιγότερο γνωστές παραλίες, τις δυνατότητες που προσφέρει ο προορισμός για δραστηριότητες στη φύση, το διεθνή μαραθώνιο, την τοπική φιλοξενία και τον πολιτισμό.

Ο δημοφιλής παρουσιαστής της εκπομπής, γνωστός σεφ και δρομέας μεγάλων αποστάσεων, Zigor Iturrieta Ruiz, έτρεξε στον αγώνα και λάτρεψε τη Ρόδο, την τοπική κουζίνα και τους ανθρώπους της. Πέρα από τις δύο εκπομπές η ομάδα παραγωγής, δημιούργησε διάφορα άλλα μικρότερα θεματικά βίντεο, τα οποία προβάλλονται μέσα από τα κανάλια του ισπανικού τηλεοπτικού δικτύου “Eitb” (αποτελεί το μεγαλύτερο media group στη χώρα των Βάσκων).

Τέλος ο επικεφαλής της ομάδας παραγωγής, δημοσιογράφος Alberto Arizkorreta υπογράφει δισέλιδο αφιέρωμα για τη Ρόδο σε περιοδικό του media group Eitb. Το αφιέρωμα αναρτήθηκε στα Κοινωνικά Δίκτυα και από την ελληνική πρεσβεία στην Ισπανία.

Για την προβολή της Ρόδου και του Διεθνούς Μαραθωνίου από το ισπανικό δίκτυο “Eitb” και την εκπομπή “Chiloé – Travel” η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, Αθλητισμού και πολιτισμού, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε: “Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στο Νότιο Αιγαίο, λειτουργεί ως όχημα για την ανάδειξη του προορισμού σε ένα ευρύ κοινό ανά τον κόσμο. Συμβάλει δε στην ενίσχυση και ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού σε όλο το Νότιο Αιγαίο. Πιστέψαμε από στην αρχή στον Μαραθώνιο και σε όλα τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, τις οποίες στηρίζουμε, με στόχο να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των νησιών μας, να προσελκύσουμε ένα κοινό με εξειδικευμένα ενδιαφέροντα, να αμβλύνουμε την εποχικότητα και να προάγουμε παράλληλα το αθλητικό ιδεώδες. Η περιφέρειά μας μέσω του αθλητισμού ξεκλειδώνει νέες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης για όλα της τα νησιά.

Συνεχίζοντας με επιτυχία τις καινοτόμες δράσεις τουριστικής προβολής και τις συνεργασίες με στρατηγικούς της εταίρους, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που χαρακτηρίζει την περιφερειακή μας Αρχή, καταφέρνουμε να ενισχύουμε τη θέση του τουριστικού γίγαντα που λέγεται Νότιο Αιγαίο στο διεθνές στερέωμα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024