Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαMount Athos Area Kouzina 2014 – Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας σε μια μοναδική γαστρονομική συνεύρεση
Γαστρονομία

Mount Athos Area Kouzina 2014 – Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας σε μια μοναδική γαστρονομική συνεύρεση

Η επικεφαλής της διοργάνωσης, chef Ντίνα Νικολάου και 13 τοπικοί chefs, σε συνεργασία με 5 Ευρωπαίους chefs, αναδεικνύουν τη χρήση των τοπικών προϊόντων στη μαγειρική / ζαχαροπλαστική και παρουσιάζουν γαστρονομικές τεχνικές.

Τριάντα τέσσερις γαστρονομικές βραδιές περιλαμβάνει φέτος το πρόγραμμα του Mount Athos Area Kouzina, το οποίο – όπως κάθε χρόνο – πραγματοποιείται στην προ του Άθω περιοχή Χαλκιδικής από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου.

Κάθε βράδυ στις 8, η επικεφαλής της διοργάνωσης, chef Ντίνα Νικολάου και 13 τοπικοί chefs, σε συνεργασία με 5 Ευρωπαίους chefs, αναδεικνύουν τη χρήση των τοπικών προϊόντων στη μαγειρική / ζαχαροπλαστική και παρουσιάζουν γαστρονομικές τεχνικές, βασισμένες στις επιρροές εκείνες, που αποτελούν τους πέντε άξονες της διοργάνωσης:

  • Η αρχαιοελληνική κουζίνα
  • Η ευλογία του αγιορείτικου κόλπου
  • Η μοναστηριακή κουζίνα
  • Η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων
  • Η μεσογειακή κουζίνα.

Η δύναμη και η επιτυχία του ετήσιου θεσμού στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους ανθρώπους του, οι οποίοι συμμετέχουν καθολικά στις δραστηριότητες της διοργάνωσης, συνθέτοντας έναν πολύ ισχυρό ιστό επικοινωνίας και δημιουργίας.


Μάθημα μαγειρικής στο Aristoteles Holidays Resort & Spa.

Στις φετινές δραστηριότητες λαμβάνουν μέρος:

  • 25 τοπικές επιχειρήσεις
  • 3 επαγγελματικοί φορείς
  • 22 τοπικοί παραγωγοί και
  • 9 τοπικοί σύλλογοι,

που συνθέτουν ένα σύνολο εκατοντάδων “συντελεστών”, κινούμενων γύρω από μία κοινή γαστρονομική συνισταμένη.

Ήδη το Mount Athos Area Kouzina, το οποίο οργανώνεται από τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, ταξίδεψε σε 6 ευρωπαϊκές πόλεις, όπου μέχρι σήμερα προέβαλε τις θεματικές του εβδομαδιαίες ενότητες σε 173 εκπροσώπους Τύπου και τουριστικών γραφείων. Επιπρόσθετα, πάνω από 80 Έλληνες, Ευρωπαίοι και Ασιάτες εκπρόσωποι Τύπου θα επισκεφθούν την περιοχή του Άθω και του Αριστοτέλη από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου, ώστε να ζήσουν τη γιορτή και να αποκτήσουν την εμπειρία.

Η τελευταία εβδομαδιαία θεματική ενότητα της διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στη γαλλική κουζίνα και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας και το Εμπορικό Τμήμα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα (UbiFrance).

Το πρόγραμμα του Mount Athos Area Kouzina είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και έχει συγκεντρώνει την αποδοχή και το έντονο ενδιαφέρον του κοινού. Δεν είναι όμως λίγα τα ελληνικά και ευρωπαϊκά τουριστικά γραφεία, αλλά και τα κανάλια πώλησης που έχουν συμπεριλάβει Mount Athos Area Kouzina γαστρονομικά πακέτα στα προγράμματά τους.

Στη φωτογραφία, ο Μοναχός Επιφάνιος και ο κ. Γιώργος Ψύλλος στις Skites Bungalows.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024