Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜπλακ άουτ από νερό και ηλεκτρικό στην Ύδρα
Προορισμός

Μπλακ άουτ από νερό και ηλεκτρικό στην Ύδρα

Ο Δήμος Ύδρας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από σχετική εισήγηση της περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου.

Μπλακ άουτ στην Ύδρα έχει επιφέρει σοβαρά προβλήματα σε κατοίκους, καταστηματάρχες, αλλά και στον τουρισμό του νησιού. Ο δήμαρχος Ύδρας κ. Γιώργος Κουκουδάκης, ανακοίνωσε ότι ο δήμος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Τόνισε πως ο ΔΕΔΔΗΕ τον ενημέρωσε ότι δεν είναι γνωστή ακόμη η περιοχή της βλάβης, ούτε από τι προκλήθηκε. Είπε πάντως ότι υπάρχουν υποψίες ότι το πρόβλημα προέκυψε από βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό και ο δήμος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΔΕΔΔΗΕ την Κυριακή τα δύο υποθαλάσσια καλώδια ηλεκτροδότησης δεν αντιμετώπιζαν βλάβη.

Ο κ. Κουκουδάκης τόνισε ακόμα στον “ΣΚΑΪ” ότι το στοίχημα είναι νωρίς το απόγευμα να έχει αποκατασταθεί η κανονικότητα στο νησί. Ο δήμαρχος Ύδρας ανέφερε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, και αρκετοί αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους. Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες ότι τηγν Κυριακή σημειώθηκαν διαπληκτισμοί στο λιμάνι του νησιού με τουρίστες να επιθυμούν να  επισπεύσουν την αναχώρηση τους από το νησί.

Στην Ύδρα μεταφέρονται με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού δυο μεγάλες γεννήτριες, προκειμένου να αποκατασταθεί τις επόμενες ώρες η ηλεκτροδότηση του νησιού.

Το νησί αντιμετωπίζει και πρόβλημα με το νερό, καθώς σταμάτησαν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος το Πολεμικό Ναυτικό  έστειλε μια υδροφόρα.

Κανονικά διεξήχθησαν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από και προς Ύδρα
Κανονικά διεξήχθησαν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από και προς την Ύδρα και σε καμία περίπτωση δεν διαταράχθηκαν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες, διευκρινίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Ναυτιλίας, με αφορμή την προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης στο νησί, όπου τα ταξιδιωτικά πρακτορεία εξέδωσαν με χειρόγραφο τρόπο τα εισιτήρια.

Το υπουργείο αναφέρει επίσης ότι ο δήμαρχος της Ύδρας δε ζήτησε έκτακτη δρομολόγηση πλοίων, ενώ το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα, βρισκόταν διαρκώς σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του λιμανιού και στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα, τονίζεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι σε διαρκή επικοινωνία, με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο κ. Σταμάτη Ράπτη, με τον κ. Κουκουδάκη και με τον λιμενάρχη Ύδρας αντιπλοίαρχο κ. Γεώργιο Μανδαλάκη.

Με εντολή του κ. Κουρουμπλή στην Ύδρα αναμένεται να καταπλεύσει το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης “ΓΑΥΔΟΣ”, με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Ύδρας, καθώς και την περαιτέρω εξυπηρέτηση των πολιτών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024